De vergelijkingswaarde voor signaaldefinitie X levert geen unieke signalen op. Controleer de vergelijkingswaarde van de signaaldefinitie

Je kunt deze melding ook in het Engels krijgen: The comparevalue of the signaldefinition 'X' is not unique. Validate the comparevalue of the definition. Je krijgt deze melding bij het uitvoeren of testen van een signaal. Dit betekent dat je nog een vergelijkingswaarde moet toevoegen om tot een uniek signaal te komen.

Oorzaak

Deze melding krijg je als de vergelijkingswaarde die is ingesteld in het signaal, niet leidt tot een uniek signaal.

Voorbeeld:

Bij een signaal worden de contracten per medewerker gebruikt. Een medewerker kan meerdere contracten hebben.

Als je als vergelijkingswaarde alleen Medewerker gebruikt, zijn er meerdere contracten van toepassing. Met andere woorden, Profit weet niet welk specifiek contract gebruikt moet worden voor het genereren van het signaal.

Om dit op te lossen voeg je de vergelijkingswaarde Contractnummer toe. Je hebt nu dus twee vergelijkingswaarden, namelijk Medewerker en Contractnummer. Deze combinatie is wel uniek, waardoor het signaal gegenereerd kan worden.

Oplossing

Je lost de melding op door de vergelijkingswaarde in het signaal uit te breiden. Hiervoor kan het nodig zijn extra velden uit de achterliggende gegevensverzameling toe te voegen. Open het signaal via: Algemeen / Beheer / Signaal / Definitie. Op het tabblad Vergelijkingswaarde zie je welke velden uit de gegevensverzameling het signaal genereren. Je voegt extra velden toe door de gegevensverzameling te openen via de actie Aanpassen gegevensverzameling. Voeg hier velden toe die ervoor zorgen dat de gecombineerde waarde van de gekozen velden maar één keer voorkomt.

Je kunt de gegevensverzameling vervolgens controleren door twee keer op 'Volgende' te klikken en via Voorbeeld het voorbeeld van de gegevensverzameling te openen. De regels die je hier ziet moeten uniek zijn. Zie je hier twee of meerdere regels met precies dezelfde gegevens? Voeg dan nog een extra veld toe aan de gegevensverzameling en voer de controle opnieuw uit.

Kun je geen unieke vergelijkingswaarde maken, omdat de regels identiek aan elkaar blijven? Controleer dan of de regel per ongeluk dubbel is ingevoerd.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Vergelijkingswaarde van een signaal vastleggen.