Waarom zie ik getallen i.p.v een barcode op de akkoordverklaring? Hoe los ik dit op?

De barcode (KIX Code) ziet er, als het goed is, uit als een streepjescode. In sommige gevallen wordt in plaats van de streepjescode een reeks getallen getoond. Dit wordt veroorzaakt doordat het lettertype KIX Barcode niet bekend is als lettertype binnen Windows. Je lost dit als volgt op.

Lettertype KIX controleren en installeren in Windows:

Let op:

Als je via een Terminal Server verbinding werkt dan voer je deze stappen uit op de Terminal Server.

1. Ga naar: Windows: Start / Configuratiescherm / Vormgeving en persoonlijke instellingen / Lettertypen.

Je krijgt een venster met alle aanwezige lettertype op de computer te zien.

2. Controleer of het lettertype KIX Barcode aanwezig (geïnstalleerd) is.

Voorbeeld: windows lettertypen

3. Als het lettertype niet geïnstalleerd is, download je dit lettertype hier van de website van de TNT. Na het downloaden van het bestand pak je het bestand uit en klik je op de TTF. Klik daarna op Installeren.
  4. Als het lettertype wel is geïnstalleerd en de streepjes worden als cijfers afgedrukt dan heeft het veld niet het juiste lettertype. Gebruik de volgende stappen.

Letterype Kix code vervangen in rapport:

Als bij controle blijkt dat het lettertype wel is geïnstalleerd, maar de streepjes worden als cijfers afgedrukt, dan moet je het veld in het rapport, waar de KIX code wordt gebruikt, op het juiste lettertype instellen.

1. Ga naar Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport.
  2. Dubbelklik op het betreffende rapport.

3. Klik met de rechter muisknop op het veld met de barcode en kies Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad Lettertype.
  5. Controleer het ingestelde lettertype.
  6. Corrigeer de instellingen zoals hierboven afgebeeld.

Let op:

De KIX-code moet ALTIJD op lettergrootte 10 afgedrukt te worden, anders kan TNT het stuk niet verwerken. Alhoewel het lettertype wel schaalbaar is, moet dit altijd op lettergrootte 10 staan. Ook moet er een halve vrije regel voor de Kix code staan.

Na het controleren/corrigeren van bovenstaande instellingen wordt de KIX code correct afgedrukt.

Werkt het nog niet?

1. Download het bestand 39 full ACII (via Google vind je hiervoor diverse sites). Na het downloaden van het bestand pak je het bestand uit en klik je op de TTF. Klik daarna op Installeren.
  2. In het zip bestand bevinden zich 2 *.ttf bestanden deze twee bestanden zullen in de Windows fonts map geplaatst moeten worden.
  3. Plaats de bestanden op de client en de server in de Windows fontsmap