Decentrale omgeving aanmaken (Bakkerijen)

Alleen Bake Five kan decentrale omgevingen aanmaken in de Bake Five-omgeving. Dit is een centraal beheerd gegeven. Je kunt wel de eigenschappen van de decentrale omgevingen raadplegen.

Decentrale omgeving raadplegen/beheren:

1. Open de omgeving. Open de Centrale Omgeving als je Bake Five bent (niet de centrale factureringsomgeving).
  2. Ga naar: Algemeen / Centraal beheer / Decentrale omgeving.
  3. Selecteer de omgeving.

Bij Organisatie staat de organisatie van de decentrale omgeving.

Bij Decentrale omgevingsnaam zie je de naam van de decentrale omgeving.

Bij Omschrijving zie je de naam van de organisatie.

Bij Barcode zie je de barcode (EAN-adrescode) van de organisatie. Als er een EDI-bericht binnenkomt wordt de barcode vergeleken met de inhoud van deze tabel. Op dat moment kan de omgeving worden bepaald waar het bericht voor bestemd is, voor wie het uitwisselingsbestand.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Decentrale omgeving aanmaken (Bake Five):

1. Open de Bake Five-omgeving als je Bake Five bent (niet de centrale factureringsomgeving).
  2. Ga naar: Algemeen / Centraal beheer / Decentrale omgeving.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Selecteer bij Organisatie de organisatie van de decentrale omgeving.
  5. Selecteer bij Decentrale omgevingsnaam de naam van de decentrale omgeving.

Bij Omschrijving zie je de naam van de organisatie.

6. Vul bij Barcode de barcode (EAN-adrescode) van de organisatie in. Als er een EDI-bericht binnenkomt wordt de barcode vergeleken met de inhoud van deze tabel, op dat moment kan de omgeving worden bepaald waar het bericht voor bestemd is, voor wie het uitwisselingsbestand.
  7. Vink Geblokkeerd aan als er (tijdelijk) niet met deze decentrale omgeving gecommuniceerd wordt.
  8. Vul bij Decentrale testomgevingsnaam de naam in van de decentrale testomgeving. Bij het ontvangen van een bericht kun je aangeven of het om een testbericht gaat. Dat testbericht wordt dan in deze testomgeving verwerkt. (Alleen Bake Five).
  9. Bij Beveiligingssleutel download selecteer je de communicatiesleutel die je voor de decentrale omgeving hebt aangemaakt. (Alleen Bake Five).
  10. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Inrichten centrale omgeving centrale facturering (Bakkerijen)
  2. Activeren Communicatieservice
  3. Decentrale omgevingen raadplegen
  4. Communicatiesleutel genereren voor decentrale partij
  5. Communicatiesleutel aanvragen en instellen in communicatieprofiel
  6. Verkooprelatieprofielen instellen voor centrale of decentrale facturering
  7. Aan de slag met: Centraal factureren