Nieuwe Rabobankkoppeling aanmelden bij de bank (klant van accountant)

Je meldt de bankkoppeling aan bij de Rabobank met het webadres (URL) van AFAS Online.

Bankkoppeling aanmelden bij de bank via het webadres van AFAS Online:

1. Open de e-mail en klik op de hyperlink om het webadres te openen. Bijvoorbeeld:

2. Via het webadres kom je op de pagina AFAS Online Bankintegratie voor de koppeling met je Rabobank-account.

Fin_Rabobankkoppeling (API-koppeling) (1)

Vanaf deze pagina log je in bij je bank om de AFAS Online omgeving te koppelen. Bij een succesvolle koppeling kan de AFAS Online omgeving de rekeninginformatie ophalen bij één of meerdere rekeningnummers. Hier kun je altijd weer de koppeling ongedaan maken, AFAS Online haalt dan geen informatie meer op van jouw bankrekeningen.

3. Klik op: Koppelen.

De inlogpagina van de Rabobank opent.

4. Log in bij de Rabobank op de gebruikelijke wijze, met de Rabo Scanner, Reader of mobiele telefoon. Volg de stappen om AFAS Online toegang te geven, geef aan welke bankrekeningen je wilt koppelen en signeer deze instellingen.

5. Vink de bankrekening(en) aan die je wil activeren voor de Rabobank API-koppeling.

Als je al actieve bankkoppelingen hebt dan blijven deze bestaan en worden deze bankrekening(en) erbij toegevoegd.

6. Klik op Volgende, signeer deze instellingen met je Rabo Scanner en klik op Ondertekenen.
  7. Je komt terug op AFAS Online portal.

Bij het succesvol koppelen van de rekeningen in het Rabobank-account, toont de pagina dat het gelukt is.

Fin_Rabobankkoppeling (API-koppeling) (2)

8. Sluit dit scherm.

Hiermee heb je je Rabobankrekeningen gekoppeld. Stel je accountant op de hoogte. Deze zal de benodigde vervolgstappen uitvoeren.