Inkooporder met verplichtingen raadplegen en wijzigen

Je kunt inkooporders waaraan verplichtingen gekoppeld zijn, raadplegen en onder bepaalde voorwaarden wijzigen.

Let op:

Wijzigen van de inkooporder is niet meer mogelijk wanneer één van de bijbehorende verplichting deels of volledig afgeboekt of gerealiseerd is.

Inkooporders met verplichtingen raadplegen / wijzigen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder.

of

Financieel / Contractbeheer / Contract, eigenschappen contract / tabblad Inkooporders.

2. Open de eigenschappen van de inkooporder.
  3. Selecteer de juiste boekingslay-out.
  4. Wijzig Verplichtingen aanmaken. Als je dit veld uitzet, worden de bijbehorende verplichtingen verwijderd; als je ze aanzet worden ze alsnog gegenereerd.
  5. Vink eventueel Verplichtingen blokkeren voor betaling uit.
  6. Selecteer eventueel een medewerker bij Beoordelaar. Deze wordt automatisch overgenomen bij de verplichting(en).
  7. Vink eventueel Orderregels afhandelen bij vrijgeven verplichting uit (als dit standaard aanstaat en je wilt nu wel een extra controle) of aan.
  8. Wijzig, verwijder of voeg de regel(s) toe. Dit werkt ook door in de verplichtingen

Dit kunnen zowel regels met artikelen als werksoorten en kosten zijn.

9. Selecteer eventueel een reservering in de regels bij Reservering.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Verplichtingen via inkoop
  2. Verplichtingen via inkooporder inrichten
  3. Verplichtingen genereren uit inkooporder
  4. Verplichtingen vrijgeven via Ontvangst
  5. Verplichtingen vrijgeven via InSite
  6. Verplichtingen handmatig vrijgeven in de verplichting
  7. Verplichtingen uit inkooporder matchen met inkoopfactuur