Roostercyclus koppelen per medewerker
Als een medewerker elke week een ander rooster heeft, zoals bij ploegendienst, of als de medewerker de ene week bijvoorbeeld 5 dagen werkt en de volgende week 4 dagen, dan koppel je een roostercyclus aan de medewerker. Je bepaalt op medewerkerniveau de beginweek van de roostercyclus.
Je kunt alleen een roostercyclus koppelen, als sprake is van Werktijden. Als sprake is van Uren per dag, dan voeg je op medewerkerniveau een cyclus toe. Meer informatie hierover, vind je hier.
Roostercyclus koppelen bij de medewerker:
- Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
- Open de eigenschappen van de medewerker.
- Ga naar het tabblad: Rooster.
- Klik op: Nieuw.
Als het veld Standaardrooster gevuld is, verwijder je deze waarde eerst. Druk hierna op Tab en de velden zijn beschikbaar.
- Selecteer Werktijden, wisselende weken bij Type Rooster.
- Vul het gemiddeld aantal dagen en uren per week in.
Profit berekent de parttime factor op basis van de werkweek in de cao/arbeidsvoorwaarde die aan de medewerker gekoppeld is. De werkweek in de cao/arbeidsvoorwaarde geeft het standaard aantal uren op basis van een fulltime dienstverband weer. Het aantal uren per week uit het rooster hoeft niet overeen te komen met het gemiddelde aantal uren per week uit de gekoppelde werkroosters. Profit meldt als deze aantallen niet overeenstemmen.
Let op:
Als je in de cao hebt gekozen voor het invullen van het parttime percentage, vul je dit in in plaats van het aantal uren. Profit berekent daarna het aantal uren.
- Klik op: Volgende.
- Vul het afwijkende aantal uren per week voor de aangifte in bij Afw. ure p.w. aangifte.
- Selecteer de roostercyclus.
- Selecteer de week van de roostercyclus waarmee het rooster bij de medewerker moet beginnen.
Je kunt het rooster controleren met de knop Voorbeeld. Profit laat een voorbeeld zien op basis van de gekozen roostercyclus en beginweek.
- Klik op: Voltooien.
Direct naar
|