Productie analyse raadplegen
Je kunt een analyse raadplegen waarmee je de productie van een maakartikel kunt inplannen, namelijk Productie analyse (Profit). Ook kun je de analyse gebruiken om te beoordelen of je een maakartikel wilt inkopen of zelf wilt samenstellen.
Met behulp van deze analyse kan je voor een maakartikel controleren hoeveel maakartikelen je op voorraad hebt, hoeveel maakartikelen je mogelijk kan assembleren met de huidige voorraad van de onderdelen en hoeveel en welke onderdelen je (eventueel) moet bestellen en in welke week je deze onderdelen moet bestellen om op tijd de maakartikelen te kunnen assembleren. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de levertijd en de ontvangsttijd die je instelt in de analyse.
Analyse raadplegen:
- Ga naar: Ordermanagement / Uitvoer / Analyse.
- Dubbelklik op de analyse Productie analyse (Profit).
- Vul eventueel selectiecriteria in.
- Klik op: Voltooien.
Profit toont de analyse in Microsoft Excel.
Bovenin zie je de gegevens over het maakartikel, waaronder de assemblages die te leveren zijn, de maakartikelen die in voorbereiding en gereed zijn en het aantal mogelijk te assembleren maakartikelen. Het aantal mogelijk te assembleren wordt bepaald op basis van het minimum aantal dat mogelijk is op basis van de onderdelen van het betreffende maakartikel.
Daaronder zie je per week (komende 10 weken) de te leveren orders en/of voorcalculaties en het aantal te assembleren maakartikelen.
Onderin zie je de onderdelen met de kolommen:
- Aantal: dit is het aantal onderdelen dat nodig is in het betreffende maakartikel.
- Vrd: dit is de huidige voorraad van het onderdeel.
- Mogelijk: dit is het aantal mogelijke assemblages van het maakartikel op basis van het betreffende onderdeel.
- Levertijd: hier wordt de levertijd van het onderdeel weergegeven. Is er geen levertijd, dan wordt de afwijkende levertijd gebruikt die in te stellen is in de analyse.
Daarnaast wordt er 10 weken vooruit gekeken vanaf de huidige week. Per week wordt voor de onderdelen het volgende weergegeven:
- BV: de beginvoorraad van de betreffende week
- M: de mutaties van het onderdeel, dit kunnen assemblages zijn, maar ook lopende inkopen of lopende verkopen.
- VI: de virtuele inkopen. Dit is het aantal dat virtueel ingekocht moet worden om de assemblages op tijd uit te kunnen leveren.
- VG: de virtuele goederenontvangsten. Dit is het aantal dat virtueel ontvangen wordt op basis van de virtuele inkopen
- EV: de eindvoorraad. Deze houdt rekening met eventuele mutaties en/of virtuele inkopen en/of ontvangsten.