Werving en selectie in Profit inrichten

In Werving en selectie registreer je vacatures en sollicitanten en de voortgang van sollicitatiegesprekken. Je kunt hier ook Job alert integreren, waardoor kandidaten automatisch op de hoogte worden gebracht van passende vacatures op basis van hun criteria. Als je een sollicitant in dienst neemt, kun je deze in dienst melden zonder dat je zijn gegevens opnieuw moet vastleggen.

De inrichting van dit onderdeel is al voorbereid in Profit, maar je kunt deze inrichting aanpassen aan de bedrijfsvoering.

Inhoud

Vrije tabellen inrichten

Met Profit worden diverse vrije tabellen meegeleverd. Deze tabellen zijn al (gedeeltelijk) gevuld, maar je kunt zelf extra waarden aan deze tabellen toevoegen.

Voor dit onderdeel onderhoud je de volgende vrije tabel(len):

• Actie op sollicitatie
  • indruk sollicitant
  • Relatie met sollicitant
  • Medium sollicitatie
  • Sollicitatiereden
  • Status sollicitatie
  • Informatiebron vacature
  • Ontstaansreden vacature
  • Status vacature

Vrije tabellen aanvullen

Werving en selectie autoriseren

Je kunt werving en selectie, zoals het toevoegen van vacatures, e.d. autoriseren. Je autoriseert voor Profit Windows en InSite/OutSite, als je van Sollicitant Self Service gebruik maakt.

Autorisatie inrichten:

Hieronder zie je welke onderdelen je autoriseert voor de applicatiebeheerder, zodat de applicatiebeheerder de inrichting kan doen.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Menu.
  5. Vink de te autoriseren menukeuzen aan:

Algemeen / HRM / Werving en selectie / Vacature

Algemeen / HRM / Werving en selectie / Sollicitant

6. Ga naar het tabblad:Autorisatie.
  7. Ga naar:HRM / Werving en selectie.
  8. Autoriseer de tabbladen en acties.
  9. Sluit de Autorisatie tool.
  10. Klik op:Ja bij de melding.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Vacatures voor Sollicitant Self Service in InSite/OutSite autoriseren

Vacatures voor Sollicitant Self Service in InSite en OutSite autoriseer je via de functionaliteiten:

• Vacatures beheren (InSite / OutSite)
  • Vacatures raadplegen (InSite / OutSite)

Statussen toevoegen en gebruiken

Op de sollicitant stamkaart wordt de status weergegeven met een gekleurde balk. Je kunt de statussen zelf toevoegen en de kleur bepalen. Als je dit gedaan hebt, leg je in de instellingen de initiƫle status vast. Je kunt de status handmatig aanpassen of via het toekennen van een waarde in de workflow.

Statussen aanmaken:

1. Ga naar: HRM / Werving en selectie / Inrichting / Status sollicitant.
  2. Maak de status aan met omschrijving en kleur.
  3. Je kunt de volgnummers gebruiken om de statussen in een bepaalde volgorde te zetten.

Instellingen HRM vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Werving en selectie.
  3. Bepaal hier of de status vanaf de sollicitant stamkaart kan worden aangepast.
  4. Geef aan welke status een sollicitatie direct na het aanmaken van de sollicitatie moet krijgen.

Status aanpassen:

Je kunt de status handmatig aanpassen, mits dit is toegestaan op basis van de instellingen HRM.

Daarnaast kun je de status aanpassen via de volgende workflows (via waarde toekennen):

• Sollicitatie
  • Sollicitant indienst
  • Aanvullende gegevens opvragen
  • Afspraak

Document genereren voor sollicitant

Voor de sollicitant kun je in Profit een document genereren, als deze is gebaseerd op de juiste basis.

Als je zelf een documentlay-out toevoegt houd je hier rekening mee. In Profit zijn de volgende documentlay-outs beschikbaar voor de sollicitant:

• [Dossier sollicitant] Sollicitant (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Afwijzing (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Afwijzing in portefeuille (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Afwijzing na gesprek (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Ontvangstbevestiging (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Uitnodiging 1e gesprek (Profit)
  • [Dossier sollicitant] Actie op sollicitatie/Uitnodiging 2e gesprek (Profit)

Zie ook

Communicatie voor werving en selectie inrichten

Job alert

Met Job alert worden kandidaten automatisch op de hoogte gebracht van passende vacatures op basis van hun criteria. Lees hier meer over de inrichting en het gebruik van Job alert.