Inrichting looncomponent Acerta

Als je gebruikt maakt van het sociaal secretariaat Acerta beschik je over 14 templates voor het eenvoudig toevoegen van looncomponenten. Deze templates zijn beschikbaar vanaf de caoversie 20190201.

Voorbeeld toevoegen looncomponent

In een aantal stappen voeg je een looncomponent toe. In dit voorbeeld wil je een looncomponent toevoegen voor de maaltijdcheques. Van Acerta heb je de volgende gegevens ontvangen: Code sociaal secretariaat 0591 en parameter bedrag.

Methode wijzigen

Je kunt de methode van de looncomponent niet wijzigen. Kopieer daarom de looncomponent met de methode die je nodig hebt.

Vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de eigenschappen van de cao.
  3. Ga naar het tabblad: Looncomponent.
  4. Filter op de categorie ‘Template’. Je ziet alle template looncomponenten die je kunt kopiĆ«ren.

5. Selecteer in dit voorbeeld de template 'Acerta – Bedrag' en klik op de actie KopiĆ«ren looncomponent.

Alle parameters staan direct goed. Er zijn nog een aantal zaken die je wijzigt.

De volgende tabbladen zijn belangrijk: Algemeen en Geavanceerd.

Tabblad Algemeen:

Vul hier de omschrijving in van de looncomponent. Door in de omschrijving ook de code van het sociaal secretariaat te gebruiken, voorkom je verwarring.

Tabblad Geavanceerd:

Vul het veld Code sociaal secretariaat met de juiste code. In dit voorbeeld de code 0591. Het zou kunnen dat de code nog niet bestaat in Profit, voeg deze dan toe in de vrije tabel 'Looncomponent: code sociaal secretariaat' via Algemeen / Inrichting / Vrije tabel. Contacteer je sociale secretariaat als je niet weet welke code je moet gebruiken.

Klik op Opslaan en sluiten.

Looncomponent activeren:

1. Klik hierna op de actie Looncomponenten activeren.

2. Selecteer de looncomponent die je wilt activeren.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Vul een begindatum in. Vanaf deze datum is de looncomponent geactiveerd.
  5. Klik op: Voltooien.

De looncomponent is nu geactiveerd en kun je gebruiken.

Direct naar

1. Payroll
  2. Payroll-processen via de wachtrij
  3. Rapportage Payroll
  4. Rapportensets
  5. Onderwijs aanleveringen
  6. Sociaal Secretariaat
  7. Meerjarenbegroting
  8. Werkkostenregeling