thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Medewerker uitdienst

Met deze muterende workflow kan een medewerker zelf zijn uitdiensttreding starten. Uiteraard kun je de leidinggevende de uitdiensttreding ook in InSite laten invoeren. Ook in Profit kun je de uitdienst wizard starten, maar dat wordt dan vaak door de personeelsadministratie gedaan.

Je vult het veld E-mail privĂ©, zodat de digitale communicatie met de “oud”-medewerker blijft bestaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat de medewerker een eventuele jaaropgave na uit dienst ontvangt op het privĂ© e-mailadres.

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Er worden zes statussen gebruikt binnen deze workflow. Beoordelen,opnieuw beoordelen, ter ondertekening, ondertekend, akkoord en afgekeurd. Er worden geen kenmerken gebruikt. Zodra de workflow is gestart krijgt deze de status beoordelen.

Condities

Het opnieuw controleren en het registreren van de mutatie medewerker uit dienst, worden conditioneel gedaan. Er is geen ondertekening door de medewerker nodig als de reden ontslag code 03, 21 of 31 is.

Speciale acties

Er zijn drie speciale acties te gebruiken. Opnieuw insturen uitdienst, Registreren medewerker uitdienst en Afkeuren medewerker uitdienst. Door deze acties worden de gegevens wel of niet verwerkt in Profit.

Waarom welke stappen?

De workflow komt langs personeelszaken om de registratie te controleren. Doordat de medewerker of de leidinggevende zelf de gegevens invoert is er bewust voor gekozen om na akkoord door de personeelsadministratie geen bevestiging meer te vragen.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Geen.

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Type dossieritem

Conditie toevoegen in workflow

Process

Dienstverband Dossier

Work area

HRM