thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Exitgesprek

Met deze workflow ben je in staat om de data rondom een exitgesprek vast te leggen. Dat levert een schat aan informatie op. Leg de ervaring en de beleving van de medewerker vast. Hoe ziet hij/zij de organisatie, zijn er verbeterpunten en tenslotte leg je ook de reden van vertrek vast.

Deze functionaliteit is in InSite opgenomen voor de managers. De start van de flow kan op initiatief van personeelszaken zijn, maar ook de manager zelf kan met de vertrekkende medewerker een exit gesprek voeren en vastleggen.

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Er worden drie statussen gebruikt binnen deze workflow. Personeelsadministratie, Afgehandeld en Verantwoordelijke. Er worden geen kenmerken gebruikt. Zodra de workflow is gestart krijgt deze de status Personeelsadministratie.

Condities

Er worden geen taken conditioneel afgehandeld.

Speciale acties

Er zijn geen speciale acties.

Waarom welke stappen?

Vanuit de eerste stap in de workflow is het mogelijk om iemand verantwoordelijk te maken. Deze stap zit in de flow om een willekeurige medewerker aan te wijzen die het exit gesprek met de vertrekkende medewerker voert. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stagiair die onderzoek doet naar de omvang en aard van vertrek uit de organisatie.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Geen.

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Type dossieritem

Conditie toevoegen in workflow

Process

Dienstverband Dossier

Work area

HRM