Autorisatiefilters toevoegen

Je voegt gegevensfilters toe voor tabellen waarop je de toegang wilt beperken.

Gegevensfilters toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar: Extra / Onderhoud gegevensfilters of klik op de knop .

Vervolgens wordt het venster Gegevensfilters geopend.

In het linkerdeel van het venster zie je de tabellen waarop autorisatie met gegevensfilters mogelijk is. Bij de tabellen waarbij filterautorisatie actief is, wordt het filter filtersymbool rood getoond.

3. Selecteer het filtertype.
  4. Selecteer Volgens filters bij het kopje Standaard toegang geselecteerd filtertype:.

Let op:

Zodra je Volgens filter selecteert, zal Accountancy Lite autoriseren op basis van filters bij alle groepen en gebruikers. Aangezien bij de groepen en gebruikers nog geen enkel filter is geactiveerd, hebben de gebruikers geen toegang meer tot de betreffende gegevens, tot je de filters hebt toegevoegd en hebt geactiveerd bij de relevante groepen en gebruikers.

Accountancy Lite meldt dat je minimaal één filter moet toevoegen. Deze melding verschijnt alleen als er nog geen filters zijn bij het filtertype.

5. Klik op: OK
    • Klik op Toevoegen.

• Vul bij Omschrijving een duidelijke naam in voor het filter, bijvoorbeeld Volledige toegang.
    • Je laat de selectie bij Toegang op Volledig staan.
    • Klik op Vernieuwen om de werking van het filter te controleren.
  6. Voeg een selectief filter toe.
    • Klik op Toevoegen.

• Vul de omschrijving van het filter in.
    • Selecteer 'Volgens filter'.
    • Selecteer de veldnaam Omschrijving (Type dossieritem) en neem het bovenstaande filter over.
    • Klik op Vernieuwen om de werking van het filter te controleren.

7. Klik op: OK
  8. Klik op: Ja.  als Accountancy Lite meldt dat alleen het filter wordt opgeslagen, niet het zojuist getoonde resultaat.
  9. Klik op: Sluiten

Direct naar

1. Autorisatie met gegevensfilters
  2. Gegevensfilters toevoegen
  3. Filter activeren bij een groep
  4. Afwijken van groepsfilter per gebruiker
  5. Filter deactiveren
  6. Bijzonderheden gegevensfilters (filterautorisatie)