Weergaven autoriseren

Met de autorisatie op weergaven kun je de toegang tot bepaalde weergaven beperken per gebruikersgroep of gebruiker. Daarnaast zijn er enkele opties per gebruikersgroep of gebruiker die voor alle weergaven gelden.

Je autoriseert het beheer van weergaven. Onder het beheer vallen de volgende handelingen: weergaven toevoegen, eigen weergaven wijzigen of verwijderen, weergave -eigenschappen wijzigen en weergavedefinities exporteren en importeren. Als een gebruiker geautoriseerd is voor weergavebeheer, kan hij weergaven beheren in alle menu-items waarvoor hij toegang heeft.

Je bepaalt per gebruikersgroep of gebruiker of deze weergaven mag beheren en of deze weergaven mag exporteren naar Microsoft Excel.

Toevoegen, wijzigen en verwijderen van weergaven autoriseren

Je autoriseert het beheren van weergaven. Hiermee bepaal je welke gebruikers weergaven kunnen toevoegen, wijzigen of verwijderen. Deze autorisatie geldt voor alle weergaven in Accountancy Lite.

Weergavebeheer autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de gebruikersgroep.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Ga naar: Algemeen / Acties / Beheer weergaven.
  6. Selecteer Toegestaan of Niet toegestaan.

Exporteren van weergaven autoriseren

Je legt vast wie weergaven mogen exporteren naar Microsoft Excel. Deze autorisatie geldt voor alle weergaven in Accountancy Lite.

Exporteren van weergaven autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  3. Ga naar: Algemeen / Acties / Exporteren en afdrukken in weergaven.
  4. Selecteer Toegestaan of Niet toegestaan.

Mijn bestanden autoriseren:

Let op:

Een geƫxporteerde weergave wordt niet direct geopend in Microsoft Excel. De weergave wordt klaargezet als exportbestand in Algemeen / Uitvoer / Mijn bestanden en je slaat deze op als Excel-bestand.

1. Ga naar het tabblad: Menu.
  2. Autoriseer het pad: Algemeen / Uitvoer / Mijn bestanden.