Jaarinstelling

Een aangifte van de Belastingdienst heeft altijd betrekking op één jaar. Voordat je aangiften voor een jaar kunt toevoegen moet je het jaar instellen. Je kunt het jaar zowel in InSite als in Profit instellen.

Elke gebruiker stelt zijn eigen jaar in. Het kan dus zo zijn dat de ene gebruiker in het huidige aangiftejaar werkt, terwijl een andere gebruiker (in dezelfde omgeving) in het vorige aangiftejaar aan het werk is. Je kunt dit autoriseren.

Je kunt geen aangiften van 2007 en daarvoor uitwerken. De rapportages en gegevensverzamelingen van 2007 (en eerder) zijn nog wel beschikbaar.

Jaar instellen in InSite:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op het pijltje achter je naam.
  4. Klik op: Mijn voorkeuren.
  5. Selecteer het gewenste belastingjaar.
  6. Klik op: Aanpassen.

Jaar instellen in Profit Fiscaal:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Jaarinstelling.
  2. Selecteer het Belastingjaar.

Dit jaar is voor de gebruiker de standaardinstelling. Als je in een wizard een jaar moet selecteren, wordt in de meeste gevallen automatisch het hier gekozen belastingjaar ingevuld.

3. Klik op: OK.

Direct naar

1. Jaarovergang Fiscaal
  2. Jaarovergang alle cliënten
  3. Jaarinstelling
  4. Jaarinstelling autoriseren
  5. Velden jaarovergang IB
  6. Velden jaarovergang Vpb
  7. Rapporten met eigen opmaak door de jaarovergang