Bankrekeningnummer toevoegen crediteur

Je kunt bij een inkooprelatie meerdere bankrekeningnummers toevoegen. Er is altijd één bankrekeningnummer als voorkeur bankrekeningnummer ingesteld.

Voeg bij buitenlandse betalingen bij voorkeur het IBAN-nummer toe.

Je voegt het bankrekeningnummer van de crediteur toe.

Bankrekeningnummer toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Crediteur / Crediteur.
  2. Open de gewenste inkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Bankrekening.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer het land van de bank.
  6. Vul het IBAN-nummer in.
  7. Vul Afwijkende naam en Afwijkende woonplaats in, als de tenaamstelling/woonplaats van het bankrekeningnummer niet overeenkomt met de tenaamstelling/woonplaats van de crediteur.
  8. Klik op: Voltooien.
Bankrekeningnummer blokkeren van crediteur

Je blokkeert een bankrekeningnummer van een crediteur als deze niet meer mag worden gebruikt.

Bankrekeningnummer blokkeren van een crediteur:

• Ga naar: Financieel / Crediteur / Crediteur.
  1. Ga naar het tabblad: Bankrekening.
  2. Open de eigenschappen van de bankrekening die je wilt blokkeren.
  3. Vink Geblokkeerd aan.
  4. Ga naar het tabblad: Betaling.
  5. Selecteer eventueel bij Bankrekeningnummer de juiste voorkeurrekening.

Als je een geblokkeerd bankrekeningnummer selecteert krijg je de melding dat het gekozen bankrekeningnummer is geblokkeerd. Als op dit tabblad een geblokkeerd bankrekeningnummer staat, dan wordt bij een betaalopdracht de openstaande facturen van deze crediteur wel meegenomen ondanks dat de bankrekening geblokkeerd is. Pas als je op het tabblad Betaling de bankrekening verwijdert komen de facturen niet meer mee.

6. Klik op: OK.

Je deblokkeert het bankrekeningnummer door Geblokkeerd uit te vinken.

Direct naar

1. Bankrekeningen van inkooprelatie/crediteur beheren