SB starten

SB is een webapplicatie. Dit houdt in dat je een browser gebruikt om in de applicatie te werken.

Let op

Om SB te kunnen starten moet je je eenmalig aanmelden bij AFAS Online.

SB starten:

1. Open een browser.
  2. Ga naar AFAS Online op: https://login.afasonline.com/99999/Apps.

In plaats van 99999 gebruik je jouw klantnummer.

Tip

Het is handig om de URL die je hebt ontvangen in de bladwijzerbalk van je browser op te slaan. Wij verwijzen naar de documentatie van je browser voor instructies hiervoor. Op deze manier kan je AFAS Online met één klik starten.

3. Vul het e-mailadres in, waarmee je aangemeld bent op AFAS Online.

4. Vul je wachtwoord in.

5. Klik op Volgende.

AFAS Online werkt voor een extra beveiliging met tweefactorauthenticatie. Dit houdt in dat je het inloggen moet bevestigen op je mobiele telefoon of smartwatch.

6. Bevestig het inloggen op je mobiele telefoon...

of smartwatch...

7. De startpagina van AFAS Online verschijnt.

8. Klik op de SB tegel.

De startpagina van SB verschijnt.

SB meerdere keren starten:

Een van de voordelen van een webapplicatie is dat je deze meerdere keren kunt starten. Op deze manier kan je meerdere functies tegelijkertijd naast elkaar openen. Dit kan soms handig zijn in het gebruik, bijvoorbeeld wanneer je klantgegevens wilt raadplegen, terwijl je voor die klant een verkoopfactuur toevoegt.

1. Ga naar AFAS Online.
  2. Klik op de SB tegel.
  3. De startpagina van SB verschijnt in een nieuwe tab.

Gekoppeld gegeven openen:

Wanneer je in SB een bepaald gegeven hebt geselecteerd uit een lijst (bijvoorbeeld een klant of een product in een verkoopfactuur), dan kan je de details hiervan eenvoudig openen in een nieuwe tab.

1. Open een functie, waarbinnen je een gegeven uit een lijst hebt geselecteerd, bijvoorbeeld een lijst met verkoopfacturen of een specifieke verkoopfactuur.
  2. Klik met de Shift-toets ingedrukt op het geselecteerde gegeven.

Je kunt ook met de rechtermuistoets op de link klikken en 'link openen in nieuw tabblad' selecteren.

3. De details van het geselecteerde gegeven openen in een nieuw tabblad.