Vooruitontvangst verwerken

Soms doet een klant voordat je een verkoopfactuur hebt verzonden een aanbetaling, of neemt hij zelf het initiatief om alvast geld te betalen voor een levering die jij nog moet doen.

Het door de klant vooruitbetaalde bedrag, wat voor jou een vooruitontvangst is, kan je vervolgens verrekenen met de verzonden verkoopfactuur.

In dat geval heb je de bijschrijving op je bankrekening .

Vooruitontvangst verrekenen met verkoopfactuur:

1. Verwerk een bijschrijving als vooruitontvangst van een klant.
  2. Voeg een nieuwe verkoopfactuur toe.
  3. Selecteer een Klant van wie je een vooruitbetaling hebt ontvangen.
  4. Vul de Regels in.
  5. Klik op het tabblad Betaling.
  6. Vink het veld Vooruitontvangst verrekenen aan.

Het veld Bedrag vooruitontvangen verschijnt, met daarin het saldo van alle bijschrijvingen die je hebt verwerkt als vooruitbetaling.

7. Wijzig het Bedrag vooruitontvangen, wanneer je niet het volledige saldo wilt gebruiken voor deze verkoopfactuur.
  8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

De staart laat zien dat het Bedrag inclusief btw verlaagd wordt met de vooruitontvangst.