Afloopcontroles

In het proces van jaarrapportage worden vaak afloopcontroles toegevoegd voor het verantwoorden van het saldo op bijvoorbeeld de grootboekrekeningen 1300: Debiteuren of 1600: Crediteuren. Een afloopcontrole toont op de einddatum van een boekjaar, of een zelf opgegeven peildatum, de openstaande posten van dat moment. Daarnaast toont dit rapport of deze openstaande posten in de periode tot het de datum van dit rapport al dan niet zijn voldaan.

Inhoud

Afloopcontrole debiteuren

De Afloopcontrole debiteuren toont alle verkoopfacturen, verkoopjournaalposten en beginbalansboekingen debiteur, die op een bepaalde peildatum nog niet (volledig) waren betaald. Ook toont dit rapport welke van deze openstaande posten (debiteur) al dan niet zijn betaald tussen de peildatum en vandaag.

Gebruik dit rapport wanneer je wilt weten welke openstaande posten nog niet waren betaald op de peildatum en welke sindsdien al dan niet zijn betaald.

App_Tour

Voor deze functionaliteit is een rondleiding beschikbaar.

Afloopcontrole debiteuren toevoegen:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Nieuwe afloopcontrole debiteuren toevoegen.
  2. Selecteer een Methode bepalen periode.

Boekjaar: gebruik dit als je het rapport over een heel boekjaar wilt maken.

Peildatum: gebruik dit als je het rapport gedurende een boekjaar wilt maken.

3. Selecteer een Boekjaar.

of

Vul een Peildatum in.

4. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.

Uitleg afloopcontrole debiteuren:

De afloopcontrole laat het volgende zien:

• Openstaand op peildatum: hier staan alle openstaande posten (debiteur) die op de peildatum nog niet waren voldaan.
  • Tussen peildatum en rapportdatum: hier staat of de openstaande posten (debiteur) in de tussenperiode al dan niet zijn voldaan.
  • Totaal debiteur: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten per debiteur.
  • Eindtotaal: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten.

Afloopcontrole crediteuren

De Afloopcontrole crediteuren toont alle inkoopfacturen, btw-aangiften en beginbalansboekingen crediteur, die op een bepaalde peildatum nog niet (volledig) waren betaald. Ook toont dit rapport welke van deze openstaande posten (crediteur) al dan niet zijn betaald tussen de peildatum en vandaag.

Gebruik dit rapport wanneer je wilt weten welke openstaande posten nog niet waren betaald op de peildatum en welke sindsdien al dan niet zijn betaald.

App_Tour

Voor deze functionaliteit is een rondleiding beschikbaar.

Afloopcontrole crediteuren toevoegen:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Nieuwe afloopcontrole crediteuren toevoegen.
  2. Selecteer een Methode bepalen periode.

Boekjaar: gebruik dit als je het rapport over een heel boekjaar wilt maken.

Peildatum: gebruik dit als je het rapport gedurende een boekjaar wilt maken.

3. Selecteer een Boekjaar.

of

Vul een Peildatum in.

4. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.

Uitleg afloopcontrole crediteuren:

De afloopcontrole laat het volgende zien:

• Openstaand op peildatum: hier staan alle openstaande posten (crediteur) die op de peildatum nog niet waren voldaan.
  • Tussen peildatum en rapportdatum: hier staat of de openstaande posten (crediteur) in de tussenperiode al dan niet zijn voldaan.
  • Totaal debiteur: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten per crediteur.
  • Eindtotaal: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten.

Dit rapport laat het volgende zien:

• Aflopend: hier staan alle openstaande posten (crediteur), die op het eind van het rapportagejaar openstonden en sindsdien volledig zijn voldaan.
  • Niet aflopend: hier staan alle openstaande posten (crediteur), die op het eind van het rapportagejaar openstonden en sindsdien nog niet (volledig) zijn voldaan.
  • Totaal crediteur: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten per crediteur.
  • Eindtotaal: het totaalbedrag van niet (volledig) betaalde openstaande posten.