RGS-brugstaat toevoegen

Accountants werken vaak met verschillende softwarepakketten voor de boekhouding en voor de fiscale aangiften. Als je fan bent van AFAS dan gebruik je natuurlijk SB en Profit. Om de benodigde financiƫle gegevens uit te wisselen tussen deze softwarepakketten is een standaard ontwikkeld op basis van het referentiegrootboekschema (RGS). Dit stelt accountants in staat om de fiscale aangifte voor hun cliƫnten te doen zonder de gegevens te hoeven overkloppen.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar RGS-Brugstaten.
  2. Klik op Nieuw (N).
  3. Vul een Boekjaar in.
  4. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

SB genereert een XML-bestand met de saldi van de grootboekrekeningen op de verschillende peildatums en de bijbehorende RGS-rubrieken.

Sla dit bestand op en importeer dit vervolgens in jouw fiscale aangiftepakket.

Klik hier voor meer informatie over het importeren van een RGS-brugstaat in Profit.