WooCommerce

Gebruik je een WooCommerce-webshop voor het verkopen van producten en verstuurt deze webshop verkoopfacturen naar jouw klanten? Gebruik dan de WooCommerce-koppeling om de afgeronde orders automatisch te importeren als verkoopjournaalpost en de bijbehorende kopers te importeren als klant.

Let op:

Dit is onze eerste versie van de WooCommerce-koppeling. Deze koppeling is gebonden aan een aantal voorwaarden. Geldt een van de voorwaarden niet in jouw situatie? Dan kan je de koppeling nog niet gebruiken.

• WooCommerce verstuurt de Verkoopfacturen. Deze voorwaarde geldt, omdat wij bestellingen alleen als verkoopjournaalposten importeren. Wij bieden nog geen koppeling op verkoopproducten.
  • De functie Verkoopjournaalposten moet zijn geactiveerd.
  • Alle omzet wordt gejournaliseerd op dezelfde grootboekrekening.
  • Alle transportkosten worden gejournaliseerd op dezelfde grootboekrekening.
  • De functie Projecten moet zijn gedeactiveerd.
  • De functie Verbijzonderen moet zijn gedeactiveerd.
  • Alle klanten moeten een adres hebben.

Buitenlandse tarieven personen

Als je buitenlandse btw-tarieven hebt toegepast in WooCommerce, pas dan ook buitenlandse btw-tarieven toe in SB.

• Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar naar Btw instellingen.
  • Selecteer Buitenlandse btw-berekening (omzet particulieren binnen de EU > € 10,000) bij Methode btw-berekening bij particulieren binnen de EU.

Buitenlandse organisaties binnen EU

Wij importeren ook btw-nummers. Om het veld Btw-nummer beschikbaar te krijgen in WooCommerce is het noodzakelijk om gebruik te maken van een van de volgende, betaalde, plug-ins: EU VAT Number for WooCommerce (€ 39 / jaar) of EU/UK VAT Compliance for WooCommerce Premium (€ 72 / jaar).

Inhoud

WooCommerce voorbereiden

Voordat je de WooCommerce-koppeling kunt gebruiken moet je eerst een aantal zaken in WooCommerce voorbereiden.

1. Open WooCommerce.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Klik op REST API.
  5. Klik op Sleutel toevoegen.

6. Vul een Beschrijving in.
  7. Selecteer de Admin gebruiker.
  8. Selecteer Lezen bij Rechten.

9. Klik op API-sleutel genereren.
  10. Kopieer de Klantsleutel en het Klantgeheim.

Sla deze op een veilige plek op. Als je de gegevens niet op dit moment kopieert, verwijder dan de sleutel en voeg deze opnieuw toe.

WooCommerce activeren

Let op:

Wil je deze functionaliteit gaan gebruiken? Neem dan contact op met AFAS Support om te bepalen of je in aanmerking komt om deze functionaliteit in te schakelen. WIj willen deze functionaliteit namelijk eerst met een geselecteerd aantal klanten goed testen.

Als AFAS de WooCommerce-koppeling heeft ingeschakeld kan je deze eerst activeren in het App Center.

1. Open de gewenste Administratie.
  2. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar App Center.
  3. Klik op WooCommerce.

4. Klik op Activeren.
  5. Plak de gekopieerde Klantsleutel en het Klantgeheim in de velden Consumer Key en Consumer Secret.

Heb je deze waarden in de vorige stap vergeten te kopiëren? Voeg dan eerst een nieuwe sleutel toe in je webshop.

6. Klik op Instellingen.
  7. Selecteer een Grootboekrekening omzet.

Op dit moment ondersteunen wij één grootboekrekening voor alle omzet uit een webshop.

8. Selecteer een Grootboekrekening transport.

Op dit moment ondersteunen wij één grootboekrekening voor alle transportkosten uit een webshop.

9. Vul Verkoopjournaalposten ophalen vanaf in.

Let op:

Alle WooCommerce bestellingen die op of na deze datum in de status Afgerond komen worden ieder uur automatisch als verkoopjournaalpost geïmporteerd in SB.

Nam je tot nu toe handmatig de verkoopjournaalposten over uit een webshop? Kies dan een datum die ná de laatst handmatig toegevoegde bestelling ligt, ander kan een verkoopjournaalpost dubbel worden toegevoegd.

\

10. Klik op Activeren .

WooCommerce gebruiken

Na het activeren van de WooCommerce-koppeling worden alle bestellingen die op of na de instelde datum in de status Afgerond komen ieder uur automatisch als verkoopjournaalpost geïmporteerd in SB.

Tijdens deze import wordt ook bepaald of nieuwe organisaties of personen als klanten moeten worden toegevoegd. Dit gebeurt op basis van het e-mailadres.

Het is mogelijk om de verkoopjournaalposten tussendoor handmatig op te halen uit WooCommerce.

Afgeronde WooCommerce-bestellingen handmatig ophalen

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar App Center.
  2. Klik op de App WooCommerce.
  3. Klik op de Meer-knop .
  4. Klik op de actie Verkoopjournaalposten ophalen.

Bestellingen die die na de laatste import de status Afgerond hebben gekregen worden geïmporteerd.