Werkwijze verkoopproduct instellen

Je kunt met SB diensten of artikelen verkopen. De verzamelterm hiervoor is Verkoopproduct. Gebruik dit als je dezelfde dienst of hetzelfde artikel vaker wil verkopen.

Inhoud

Gebruik van diensten en/of artikelen instellen

Je kunt met SB diensten en artikelen verkopen. Als je alleen diensten, of alleen artikelen verkoopt, dan kan je dit instellen. Dan verdwijnen bepaalde menu-opties. Verkoop je alleen unieke, éénmalige producten? Ook dat is mogelijk om in te stellen.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Verkoopfactuur instellingen.
  2. Vink eventueel Artikelen en/of Diensten uit als je deze niet verkoopt.
  3. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Heb je Artikelen uitgezet? Dan kan je in een verkoopfactuurregel alleen diensten kiezen:

Heb je Diensten uitgezet? Dan kan je in een verkoopfactuurregel alleen artikelen kiezen:

Heb je zowel Diensten als Artikelen uitgezet? Dan kan je in een verkoopfactuurregel alleen een omschrijving invullen:

Productgroep verkoop toevoegen

De omzet van een verkoopproduct wordt geboekt (gejournaliseerd) op een grootboekrekening. Dit moet je eenmalig inrichten door productgroepen verkoop toe te voegen..

Je koppelt hiervoor een productgroep verkoop aan een omzetrekening en vervolgens een verkoopproduct aan een productgroep verkoop.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Nieuwe productgroep verkoop toevoegen.
  2. Vul een herkenbare Omschrijving in.
  3. Selecteer een Grootboekrekening verkoop.

Op deze grootboekrekening wordt de omzet van verkoopproducten geboekt die aan deze productgroep verkoop zijn gekoppeld.

4. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.