Optiekeuzes omzetten naar voorcalculatie

Zodra de koper/verkooprelatie zijn gekozen opties heeft bevestigd, kun je de optiekeuzelijst(en) verwerken naar een voorcalculatie.

Alle opties bevatten één of meerdere gekoppelde voorcalculatieregels, die worden naar één verzamelde voorcalculatie overgenomen.

Let op:

De status van de optiekeuzelijst moet Definitief zijn.

Optiekeuzelijst omzetten naar voorcalculatie:

1. Ga naar: Projecten / Kopersbegeleiding / Optiekeuzelijst.
  2. Selecteer de optiekeuzelijst en klik op de actie: Aanmaken voorcalculatie.
  3. Klik op Ja bij de vraag.

Vervolgens zie je de optiekeuzeregels.

4. Selecteer alle of een deel van de regels.
  5. Klik op: Voltooien.

Je raadpleegt de bij de optieregel horende voorcalculatie, bijvoorbeeld in de voorcalculatie-weergave.

Direct naar

1. Kopersbegeleiding
  2. Hoofdproject en subprojecten vastleggen
  3. Verkooprelaties/kopers vastleggen
  4. Optielijsten en optiekeuzelijsten toevoegen en beheren
  5. Optiekeuzelijst verstrekken aan koper/verkooprelatie
  6. Koper legt zijn optiekeuzes vast
  7. Bevestigen (kopersbegeleider)
  8. Digitaal ondertekenen kopers
  9. Kopersbegeleider maakt ondertekende optiekeuzelijst definitief
  10. Optiekeuzes omzetten naar voorcalculatie
  11. Voorcalculatie naar werkbegroting
  12. Facturering van de opties via termijnen aan de koper