Declaraties voor feestdagen inrichten (Flex)

Voor het beoordelen van feestdaguren moet je deze functionaliteit eerst inrichten.

Inhoud

Profiel inrichten voor beoordelen feestdaguren

Je richt de standaard profielen voor het beoordelen van feestdaguren in InSite in. In tegenstelling tot andere profielen kun je geen nieuwe profielen aanmaken voor het beoordelen van feestdaguren.

Voor het beoordelen van feestdaguren in InSite zijn de volgende twee standaard profielen beschikbaar:

• Beoordelen feestdaguren met plaatsing
  • Beoordelen feestdaguren zonder plaatsing

Voordat je de feestdaguren in InSite kunt beoordelen moeten beide profielen van het soort Aanmaken zijn ingericht met de werksoort voor feestdaguren.

Profiel feestdaguren met en zonder plaatsing inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open de eigenschappen van het Aanmaken profiel Beoordelen feestdaguren met plaatsing of Beoordelen feestdaguren zonder plaatsing.
  3. Koppel de workflow en het beoordelingsprofiel.
  4. Koppel de werksoort voor feestdaguren bij het veld Werksoort Feestdaguren. Deze werksoort is afhankelijk die bij jouw organisatie wordt gebruikt voor feestdag uren.

Let op:

De werksoort die je selecteert moet in alle loonafspraken van de plaatsingen voorkomen. Anders genereert Profit geen declaraties. En kun je de workflow voor het beoordelen van de feestdaguren niet afhandelen.

Type pagina activeren

Het type pagina activeer je als volgt:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink Geactiveerd aan achter de naam van de pagina Feestdaguren.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Autoriseren

Richt de autorisatie van dit onderdeel in, zodat de juiste gebruikers toegang hebben tot de benodigde functies en gegevens.

Als je gebruik maakt van de standaard autorisatierollen dan staat de autorisatie automatisch goed. Met de InSite Rol Kandidaatbeheer voor de relatiebeheerder om de feestdaguren te beoordelen en de backoffice rol Declaratieverloning om de feestdag aan te maken, en te verwerken/uit te betalen.

Autorisatie inrichten:

Hieronder zie je welke onderdelen je autoriseert voor de applicatiebeheerder, zodat de applicatiebeheerder de inrichting kan doen.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Menu.
  5. Vink de te autoriseren menukeuzen aan:
    • HRM / Flex / Feestdaguren
  6. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  7. Autoriseer de tabbladen en acties:
    • HRM / Flex / Feestdag / de acties Toevoegen en Verwijderen.
    • HRM / Flex / Feestdag / Feestdaguren / de acties Alle workflows starten en Workflow afhandelen.

Workflow inrichten

In Profit is de workflow Beoordelen feestdaguren (Profit) beschikbaar.

Workflow inrichten:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem Beoordelen feestdaguren (Profit)
  3. Ga naar het tabblad: Workflows.
  4. Open de workflow Beoordelen feestdaguren.

5. Meer informatie over de workflow Beoordelen feestdaguren vind je hier.
Urensoort meetellen voor feestdagen

Je geeft aan welke urensoorten Profit moet gebruiken voor de berekening van het ‘gemiddelde aantal uren’ voor de declaraties feestdaguren.

Dit geldt voor verlof niet, maar voor normale uren wel.

1. Ga naar: Projecten / Project / Urensoort.
  2. Open de eigenschappen van de urensoort of voeg een nieuwe toe.
  3. Ga naar het tabblad: Integratie.
  4. Vink Meetellen in feestdaguren aan als je wilt dat de uren die geboekt worden op deze urensoort meetellen voor de feestdagen, met name als je telt op basis van declaraties.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Doe dit voor alle urensoorten die je mee wilt nemen voor de feestdagentelling.

Direct naar

1. Loondoorbetaling bij feestdagen (Flex)