Projectprijs item via voorcalculatie toevoegen

Je kunt per project prijzen voor items vastleggen via een voorcalculatie. Dit is een snelle en overzichtelijke manier, naast de methodes via de actie Prijs/korting in het item of het project. Het gaat om de kostprijs, inkoopprijs en verkoopprijs.

Profit maakt de prijzen per project in een voorcalculatie aan zodra je de voorcalculatie definitief maakt. Na definitief maken van de voorcalculatie kun je de prijzen niet meer wijzigen in de voorcalculatieregel.

Je kunt alleen prijzen via de voorcalculatie toevoegen voor items waarop nog geen prijs bij het project bestaat. Ook kun je alleen op de standaardeenheid een inkoop- en kostprijs via de voorcalculatie aanmaken, niet op een afwijkende eenheid.

Normaal voegt Profit via de voorcalculatie alleen de verkoopprijs (op basis van de Prijs per eenheid) en de kostprijs als projectprijzen van het item toe. Daarnaast kun je Profit ook de inkoopprijs laten toevoegen, gebaseerd op de kostprijs. Dit stel je handmatig in in de regel. Dit moet je eerst inrichten.

Let op:

Profit maakt geen projectprijzen aan vanuit de voorcalculatie als het om werksoorten en kosten gaat waarbij tariefgrondslagen zijn ingesteld. Deze hebben altijd voorrang. Dit is standaard bij dit type item.

Project instellen voor prijzen met voorcalculatie

Per project zet je de instelling aan, waarmee na definitief maken van de voorcalculatie, Profit de projectprijzen toevoegt.

In de regels van de definitief gemaakte voorcalculatie kun je de prijzen niet meer wijzigen. Ook is het niet mogelijk een kortingspercentage of kortingsbedrag in de regel toe te voegen.

  1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open het gewenste Project.
  3. Ga naar het tabblad: Status.

  4. Vink Prijzen v. def. voorcalc/onderh via project aan bij het kopje Prijzen uit voorcalculatie.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.