Aanvulling op verlofuren inrichten (Flex)

Met het overzicht Aanvulling op verlofuren kun je zien waarop een medewerker recht heeft als aanvulling bij het opnemen van verlofuren.

Om gebruik te maken van het overzicht richt je dit per werkgever, urensoort en itemset in.

Werkgever inrichten:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.
  2. Open de eigenschappen van de werkgever.
  3. Ga naar het tabblad: Voorkeurwaarde Flex.

4. Vink Activeren aan bij het kopje Aanvulling op verlofuren.
  5. Vul bij Aanvullen vanaf de datum in vanaf wanneer je deze functionaliteit wilt gebruiken.

Ondanks dat je een datum vult, maakt de functionaliteit gebruik van de periodeverwerking. Dit betekent dat alles dat verwerkt is in de eerste periode waarin de ingevulde datum valt, wordt meegenomen in het proces.

6. Selecteer bij Aanvullen op kostensoort de kostensoort waarop Profit de aanvulling moet boeken.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Urensoort meetellen in aanvulling:

1. Ga naar: Projecten / Project / Urensoort.
  2. Open de eigenschappen van de urensoort.
  3. Ga naar het tabblad: Integratie.

4. Vink Meetellen in aanvulling op verlofuren aan.

Je kunt per itemsetregel hierop afwijken.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Kostensoort meetellen in aanvulling:

1. Ga naar: Projecten / Item / Kosten.
  2. Open de eigenschappen van de kostensoort.
  3. Ga naar het tabblad: Extra.
  4. Vink Bedrag telt mee voor aanvulling verlofuren aan.

Je kunt per itemsetregel hierop afwijken.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Itemset inrichten:

1. Ga naar: Projecten / Flex / Inrichting / Itemset.
  2. Open de eigenschappen van de itemset.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.

4. Selecteer de referteperiode bij Referteperiode.
  5. Selecteer de berekeningsmethode bij Berekeningsmethode.

Je hebt de keuze uit:

• Gehele referteperiode

Profit haalt alle nacalculatieregels binnen de referteperiode op, ongeacht op welke dag deze geboekt zijn.

• Weekdagen binnen referteperiode

Profit haalt, vergelijkbaar als bij het proces van feestdaguren, alleen de nacalculatieregels op van de weekdag waarop de verlofuren zijn geboekt.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Afwijken op itemsetregel:

1. Ga naar: Projecten / Flex / Inrichting / Itemset.
  2. Open de eigenschappen van de itemset.
  3. Ga naar het tabblad: Items.
  4. Open de eigenschappen van de itemsetregel.
  5. Vink Afwijkende intelling toepassen aan, als je wilt afwijken.
  6. Vink aan, als je wilt dat dit voor deze itemsetregel wel van toepassing is.

Direct naar

1. Aanvulling op verlofuren (Flex)
  2. Aanvulling op verlofuren inrichten (Flex)