Voorlopige loonstroken tussentijds verstrekken (Flex)

Je kunt voorlopige loonstroken verstrekken die horen bij de tussentijdse betalingen van declaratieverloningen. Dit geeft medewerkers sneller inzicht in de verschillende betalingen die zij op hun rekening ontvangen.

De medewerker kan de voorlopige loonstrook raadplegen in het dossier. Een andere manier van verstrekken is niet mogelijk.

Op de voorlopige loonstrook ziet de medewerker alleen de declaraties waarvan de betaling is afgerond in Profit (status ‘Betaald’). Ook een eventuele correctie over een voorgaande periode komt op de voorlopige loonstrook, als extra pagina.

Voorlopige loonstroken verstrekt Profit alleen voor het actuele (openstaande) salarisverwerkingsplan met de status Voorlopig verwerkt. (Normaal kun je alleen een loonstrook genereren op basis van een geaccordeerde salarisverwerkingsperiode).

Als er een nieuwe betaling in dezelfde periode wordt toegevoegd voor dezelfde medewerker, verstrekt Profit een nieuwe voorlopige loonstrook. Profit genereert dan een vervangende loonstrook, waarop je weer alle betalingen uit de betreffende periode tot en met het moment van verstrekken ziet.

Het genereren en verstrekken van de voorlopige loonstroken vindt plaats via de geplande taak Voorlopige loonstroken genereren.

Deze functionaliteit geldt niet voor detachering (declaratie met periodeverloning); gebruik daarvoor de pro-forma loonstrook functionaliteit.

Dit moet je eerst inrichten.

Voorlopige loonstrook raadplegen

De medewerker kan de voorlopige loonstrook raadplegen in diens dossier in Profit en in InSite. De voorlopige loonstroken zijn in InSite zichtbaar in de standaard pagina’s:

  • Medewerker loonstroken
  • Mijn loonstroken

Voorlopige loonstroken verwijderen bij niet-geaccordeerd salarisverwerkingsplan

Verwijder eventueel voorlopige loonstroken bij een salarisverwerkingsplan via de salarisverwerkingscockpit / actie Verwijderen dossieritems. Dit kan niet bij geaccordeerde salarisverwerkingsplannen.

Zie ook: