Inrichten Voorlopige loonstroken (Flex)

Je kunt voorlopige loonstroken verstrekken die horen bij de tussentijdse betalingen van declaratieverloningen. Deze functionaliteit geldt niet voor detachering (declaratie met periodeverloning); gebruik daarvoor de pro-forma loonstrook functionaliteit.

Dit richt je in volgens onderstaande stappen.

Voor de voorlopige loonstrook is het type dossieritem Voorlopige loonstrook (-154) beschikbaar onder de conditie ‘Declaratieverwerking’. De loonstrook kan alleen verstrekt worden in het dossier. Een andere manier van verstrekken is niet mogelijk.

Let op:

Je moet dit op werkgeverniveau inrichten vóórdat de betaalregel wordt aangemaakt en toegevoegd aan de betaalcockpit. Profit verstrekt de voorlopige loonstroken alleen vanaf het moment dat je dit activeert, en niet met terugwerkende kracht.

Werkgever inrichten:

Je richt het gebruik van de voorlopige loonstroken, de rapporten en eventueel de taal per werkgever in.

  1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.
  2. Open de eigenschappen van de werkgever.
  3. Ga naar het tabblad: Voorkeurwaarde Flex.
  4. Vink Voorlopige loonstroken genereren aan.

  5. Ga naar het tabblad: Loonstrook/jaaropgave.
  6. Koppel het juiste rapport bij Loonstrook.

    Deze functionaliteit functioneert met de meegeleverde rapporten Loonstrook Flex (Profit) en Loonstrook Flex verdicht (Profit). Daarin is het veld Titel voor deze functionaliteit uitgebreid. Als je een eigen loonstrook rapport gebruikt, moet je dat eventueel nog aanpassen.

  7. Stel evt bij Taal de taal in op werkgeverniveau. Hier kun je op medewerker-niveau nog van afwijken.

De instellingen op het tabblad Voorkeurwaarde Payroll in de eigenschappen van de werkgever, hebben geen invloed hebben op de voorlopige (TWK) loonstroken die verstrekt worden.

Geplande taak inrichten

Het genereren en verstrekken van de voorlopige loonstroken vindt plaats via de geplande taak Voorlopige loonstroken genereren. Richt deze in.

InSite inrichten

De voorlopige loonstroken worden in InSite zichtbaar in de standaard pagina’s:

  • Medewerker loonstroken
  • Mijn loonstroken

Als je eigen weergaven hebt, moet je zelf de wijziging doorvoeren.

Signaal inrichten

Via het signaal Voorlopige loonstrook in dossier kun je de medewerker erop attenderen dat er een nieuwe voorlopige loonstrook in zijn/haar dossier staat.

Eigen loonstroken inrichten

Voor de voorlopige loonstroken moet de inrichting van eigen loonstroken voor het Bruto netto deel van de loonstrook gelijk worden getrokken met de laatste versies van de Flex loonstroken: Loonstrook Flex (Profit) en Loonstrook Flex verdicht (Profit).

Het gaat hierbij om het filter op de gegevensverzameling bij het subrapport 'Bruto netto berekening'.

Direct naar

  1. Voorlopige loonstroken tussentijds verstrekken (Flex)