Extra verlof op basis van Duurzame inzetbaarheid en Extra duurzame inzetbaarheid HBO

In het Hoger beroepsonderwijs is sprake van een regeling voor duurzame inzetbaarheid. Het doel van een dergelijke regeling is om medewerkers gezond en gemotiveerd hun loopbaan te laten doorlopen door middel van de mogelijkheid om hier uren voor te reserveren. Wat een medewerker gaat doen binnen deze uren bepaald de medewerker zelf, maar over de besteding moet meestal wel verantwoording worden afgelegd. De uren moeten gebruikt worden voor activiteiten die de medewerker helpen om zijn/haar werk zo goed mogelijk te blijven doen en om verzuim te voorkomen.

Profit bepaalt het recht op extra verlof voor Extra duurzame inzetbaarheid op basis van het veld 5 jr aaneeng. In cao vanaf.

Let op:

Extra verlof op basis van duurzame en extra duurzame inzetbaarheid HBO is alleen beschikbaar in de Hoger Beroepsonderwijs (HBO) cao onder de activering Onderwijs.

De verlofrechten worden automatisch toegekend als de medewerker voldoet aan de volgende voorwaarden voor Duurzame inzetbaarheid HBO:

• Voor Duurzame inzetbaarheid gelden geen aanvullende voorwaarden.

Voorwaarden Extra duurzame inzetbaarheid HBO:

• De AOW gerechtigde leeftijd.

De medewerker moet de AOW-gerechtigde leeftijd min. tien jaar hebben bereikt.

• Tenminste 5 aaneengesloten dienstjaren in het HBO werkzaam.

De medewerker moet tenminste 5 aaneengesloten jaren in het HBO werkzaam zijn geweest.

Verlofsoorten instellen voor extra verlof o.b.v. Duurzame inzetbaarheid:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van het type verlof.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  7. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer Duurzame inzetbaarheid HBO bij Extra verlof toekennen o.b.v..
    2. Vul het verlofrecht in.
    3. Klik op: Voltooien..
    4. Klik op: OK. De verlofrechten herbereken je later. Eerst voeg je alle regels toe voor het toekennen van extra verlof.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Verlofsoorten instellen voor extra verlof o.b.v. Extra duurzame inzetbaarheid.

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van het type verlof.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  7. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer Extra duurzame inzetbaarheid HBO zonder controle op aantal FTE bij Extra verlof toekennen o.b.v..
    2. Vul het verlofrecht in.
    3. Klik op: Voltooien.
    4. Klik op: OK. De verlofrechten herbereken je later. Eerst voeg je alle regels toe voor het toekennen van extra verlof.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Extra verlof o.b.v. Duurzame inzetbaarheid en Extra duurzame inzetbaarheid HBO inrichten:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Contract.
  4. Open de eigenschappen van het contract.
  5. Ga naar het tabblad: Onderwijs.
  6. Vul de datum in bij 3 uit 5 jaar in cao vanaf.
  7. Vul de datum in bij 5 jr aaneeng. in cao vanaf.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Let op:

De velden 3 uit 5 jaar in cao vanaf en 5 jr aaneeng. in cao vanaf zijn ook opgenomen in de indient-wizard t.b.v. duurzame inzetbaarheid in het onderwijs.