Urensoort koppelen aan werksoort

Je kunt een Urensoort koppelen aan een Werksoort. Hiermee vult Profit automatisch een urensoort in als je bij het boeken van uren/nacalculatie een werksoort selecteert waarbij een urensoort is gekoppeld.

De payroll-, detacherings- en uitzendbranche maken bijvoorbeeld geen onderscheid tussen werksoort en urensoort. (De werksoort geeft weer 'wat' wordt gedaan, als activiteit. De urensoort bepaalt welke toepassing de boeking heeft in verlof en verloning.) In deze branches wil men alleen weten hoeveel uur een medewerker heeft geboekt en welke kosten er zijn gemaakt voor de verloning en facturatie.

Hiervoor stel je de voorkeur urensoort in per werksoort. Dit scheelt tijd en moeite want de medewerkers hoeven dan niet de bijbehorende urensoort op te zoeken.

De voorkeur urensoort werkt door in:

• Voorcalculatie
  • Voortgang vanuit projectactiviteit
  • Nacalculatie per regel, per week en per periode en via de kalenderweergave in InSite
  • Inlezen calculaties bouw en Splitsen werkbegrotingsregels bouw
  • Gereedmelden projectbon
  • AFAS Pocket.

Voorkeur urensoort instellen per werksoort:

1. Ga naar: Projecten / Item / Werksoort.
  2. Open de eigenschappen van de werksoort (tabblad Algemeen) of voeg een nieuwe werksoort toe.

3. Selecteer bij Voorkeur urensoort de urensoort die je aan deze werksoort wilt koppelen.

Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Werksoort toevoegen

Direct naar

1. Basis stamgegevens
  2. Projectgroep
  3. Integratiegroep
  4. Items
  5. Werksoort
  6. Kosten
  7. Urensoort
  8. Urensoort aan werksoort koppelen
  9. Projecten instellingen
  10. Projectfase
  11. Project via forecast autoriseren
  12. Medewerker toevoegen (Projecten)