Ongeldig cockpit-publicatiebestand. Publiceer de analyse naar X. Ga naar help.afas.nl en zoek op de melding voor meer informatie

Je krijgt deze melding bij het toevoegen van een cockpit-pagina voor het publiceren van een analyse. Je kan deze melding ook krijgen in het Engels. De melding die je dan krijgt is:

'Invalid cockpit publication file. Publish the analysis to X.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk:

• Deze melding krijg je als de macro, die je gebruikt voor het publiceren van de cockpit niet juist in de analyse staat.
  • De geplande taak voor het publiceren van de cockpit is nog niet uitgevoerd op het moment dat je de pagina wilt toevoegen.
  • In de naam van de analyse staat een vreemd teken. Vreemde tekens zoals een trema op (ë of ä etc.), een & -teken, een underscore _ of \ of % kunnen zorgen voor deze melding. Vermijd vreemde tekens in de naam van je analyse.

Publishanalysisdirect

Oplossing

Je lost de melding op door onderstaande controles uit te voeren.

• Controleer of de standaard macro voor het publiceren van de cockpit aanwezig is in de analyse. Meer informatie hierover lees je in het artikel Macro en functie om analyse als webpagina te publiceren.
  • Controleer of het .HTML en .XML-bestand correct wordt aangemaakt. Open de analyse waarin de macro aanwezig is. Ga vervolgens naar: Beeld / Macro's en klik op uitvoeren bij PublishAnalysisDirect (zie afbeelding). Zorg ervoor dat op je computer de map: C:\temp aanwezig is. Hierin wordt na het uitvoeren van de macro een mapje aangemaakt met de naam van de analyse. Dit gebeurt alleen als de macro juist in de analyse staat. Hierin vind je vervolgens het .HTML en .XML-bestand.
  • Controleer of de geplande taak Analyse publiceren voor het publiceren van de cockpit is uitgevoerd. Je controleert dit via Algemeen / Beheer / Geplande taak.
  • Wijzig de naam van de analyse naar een analysenaam met uitsluitend platte tekst zonder vreemde tekens of trema's. Je wijzigt de naam door naar Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse te gaan. Vervolgens kun je met de actie Definitie de omschrijving wijzigen.