Gegevensfilters toevoegen

Je voegt gegevensfilters toe voor tabellen waarop je de toegang wilt beperken.

In de filterautorisatie op medewerker kun je ook filteren op Leidinggevende en Vervanger leidinggevende (deze waarden komen uit het organigram).

Gegevensfilters toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar: Extra / Onderhoud gegevensfilters (of klik op ).

App_Autorisatiefilters toevoegen (menu)

Vervolgens wordt het venster Gegevensfilters geopend.

In het linkerdeel van het venster zie je de tabellen waarop autorisatie met gegevensfilters mogelijk is. Bij de tabellen waarbij filterautorisatie actief is, wordt het filtersymbool rood getoond.

3. Selecteer het filtertype.
  4. Selecteer Volgens filters bij Standaard toegang geselecteerd filtertype:.

Profit meldt dat je minimaal één filter moet toevoegen. Deze melding verschijnt alleen als er nog geen filters zijn bij het filtertype.

Let op:

Zodra je Volgens filter selecteert, zal Profit autoriseren op basis van filters bij alle groepen en gebruikers.

Aangezien bij de groepen en gebruikers nog geen enkel filter is geactiveerd, hebben de gebruikers geen toegang meer tot de betreffende gegevens, tot je de filters hebt toegevoegd en hebt geactiveerd bij de relevante groepen en gebruikers.

5. Klik op: OK
  6. Voeg het filter toe dat alle gegevens doorlaat. Zonder dit filter zou geen enkele gebruiker alle dossieritems kunnen raadplegen.
    1. Klik op: Toevoegen.

2. Vul bij Omschrijving een duidelijke naam in voor het filter, bijvoorbeeld Volledige toegang.
    3. Je laat de selectie bij Toegang op Volledig staan.
    4. Klik op: Vernieuwen om de werking van het filter te controleren.
  7. Voeg een selectief filter toe.

Let op:

Gebruik bij voorkeur een = filter, dit is de meest zekere manier om te filteren. Als je het autorisatiefilter in Profit BI gebruikt, is een = filter verplicht.

8. Klik op: OK

Je krijgt de melding dat alleen het filter wordt opgeslagen, niet het zojuist getoonde resultaat.

9. Klik op: Ja.
  10. Klik op: Sluiten

Direct naar

1. Autorisatie met gegevensfilters
  2. Gegevensfilters toevoegen
  3. Filter activeren bij een groep
  4. Afwijken van groepsfilter per gebruiker
  5. Filter deactiveren
  6. Bijzonderheden gegevensfilters (filterautorisatie)

Process

Autorisatie