Gegevensfilters toevoegen

Je voegt gegevensfilters toe voor tabellen waarop je de toegang wilt beperken.

In de filterautorisatie op medewerker kun je ook filteren op Leidinggevende en Vervanger leidinggevende (deze waarden komen uit het organigram).

Gegevensfilters toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.

Ga naar het tabblad: Onderhoud filters.

In het linkerdeel van het venster zie je de tabellen waarop autorisatie met gegevensfilters mogelijk is. Bij de tabellen waarbij filterautorisatie actief is, staat de aanduiding Volgens filters.

2. Selecteer het filtertype.
  3. Selecteer Volgens filters.

Profit meldt dat je minimaal één filter moet toevoegen. Deze melding verschijnt alleen als er nog geen filters zijn bij het filtertype.

Let op:

Zodra je Volgens filters selecteert, zal Profit autoriseren op basis van filters bij alle groepen en gebruikers.

Aangezien bij de groepen en gebruikers nog geen enkel filter is geactiveerd, hebben de gebruikers geen toegang meer tot de betreffende gegevens, tot je de filters hebt toegevoegd en hebt geactiveerd bij de relevante groepen en gebruikers.

4. Voeg het filter toe dat alle gegevens doorlaat. Zonder dit filter zou geen enkele gebruiker alle dossieritems kunnen raadplegen.
    1. Klik op: Nieuw.

2. Vul bij Omschrijving een duidelijke naam in voor het filter, bijvoorbeeld Volledige toegang.
    3. Selecteer Volledige toegang.
    4. Klik op: Opslaan.
  5. Voeg een filter toe. Je kunt alleen filteren op de beschikbare velden, je kunt zelf geen filtervelden toevoegen.

Let op:

Gebruik bij voorkeur een = filter, dit is de meest zekere manier om te filteren. Als je het autorisatiefilter in Profit BI gebruikt, is een = filter verplicht.

6.  Klik op: Opslaan.

Direct naar

1. Autorisatie met gegevensfilters
  2. Gegevensfilters toevoegen
  3. Filter activeren bij een groep
  4. Afwijken van groepsfilter per gebruiker
  5. Filter deactiveren
  6. Bijzonderheden gegevensfilters (filterautorisatie)