Abonnementen toevoegen, wijzigen of verwijderen (UpdateConnector FbSubscription)

UpdateConnector voor het toevoegen, wijzigen en verwijderen van abonnementen en abonnementsregels.

Connectornaam: FbSubscription

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Mogelijke acties met de connector

INSERT

Abonnementen toevoegen

Het veld Begindatum factuurcyclus (DaSt) is verplicht bij een insert van een nieuw abonnement.

Xml-voorbeeldbestand downloaden

UPDATE

Abonnementen wijzigen

Het is niet mogelijk om een UPDATE te doen op de itemcode in een abonnementsregel.

DELETE

Abonnementen verwijderen

Niet mogelijk met de connector:

• Samenstellingsregels op de abonnementsregel kunnen niet gewijzigd worden. Als het item op de abonnementsregel een samenstelling is, dan zullen wel de onderliggende samenstellingsregels automatisch worden toegevoegd of verwijderd.

Aandachtspunten:

• Bij het wijzigen van de abonnementskop kunnen in dezelfde XML ook abonnementsregels worden toegevoegd, gewijzigd en verwijderd.
  • Het wijzigen en verwijderen van abonnementsregels gaat op basis van het regelnummer. Het regelnummer kan met een GetConnector opgevraagd worden.
  • De UpdateConnector bevat de velden:
    • LiNa: Naam licentie
    • VaLs: Type
    • VaPc: Programmatuurcode
    • VaVe: Versie

Je kunt deze velden niet wijzigen.

Korting

Je kunt op twee manieren korting meegeven.

Methode 1: Korting op basis van een percentage

1. Vul het veld ‘IsPc’ met ‘False’.
  2. Vul het veld ‘DcPr’ met het kortingspercentage. Deze waarde moet tussen 0 en 100 zijn.

Methode 2: Korting op basis van een absoluut bedrag

1. Vul het veld ‘IsPc’ met ‘true’.
  2. Vul het veld ‘Disc’ met het bedrag dat je per item korting geeft.

Let op:

De korting wordt per item berekend. Om Als je 500 euro korting wilt geven en het aantal items is 5 dan vul het veld ‘Disc’ met 100.

Valuta

De volgende velden zijn beschikbaar in de kop:

• Valuta (CuId)
  • Koers (Rate)
  • Verlaging toegestaan vanaf (LaFr)

De volgende velden zijn beschikbaar in het segment 'FbSubscriptionLines':

• Korting op basis van % (IsPc)
  • Verkoopkorting op basis van % (IsPS)

Als je dit veld aanvinkt, is het niet mogelijk een waarde in het veld 'NFDi' in te vullen.

• Afwijkende prijs basisvaluta (vreemde valuta) (NFPr)
  • Korting (vreemde valuta) (NFDi)
  • Afw. verkoopprijs (vreemde valuta) (SFPr)

Prijs in vreemde valuta van het aanschafsartikel

• Kortingsbedrag verkoop (vreemde valuta) (SFDi)

Korting in vreemde valuta van het aanschafsartikel

Voorbeeld JSON en Response

Voorbeeld JSON

"FbSubscription": {

"Element": {

"Fields": {

"BcId": "1000368",

"DbId": "24852",

"SuSt": "2021-01-01",

"VaIn": "J1",

"DaSt": "2021-01-01",

"CuId": "EUR",

"VaSu": "02"

"Objects": [

"FbSubscriptionLines": {

"Element": {

"Fields": {

"VaIt": "2",

"ItCd": "7008",

"DaSt": "2021-01-01",

"Qu": 20,

"IsPc": true,

"Disc": "50",

"InFr": "2021-01-01"

Voorbeeld Response

"FbSubscription": {

"SuNr": "3335",

"Id": "432"

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen