Synchronisatie Exchange instellen (on premise / lokale Exchange-server)

Dit artikel geldt voor de door AFAS ondersteunde Exchange-versies bij een lokale installatie van de Exchange-server. Gebruik alleen een ondersteunde versie van Exchange.

Je richt de Exchange-integratie voor Microsoft Exchange in. Je moet hierbij aan één gebruiker rechten toekennen op alle agenda's in de organisatie. Deze gebruiker koppel je in Profit.

Toelichting impersonate user

Let op:

Bij een locale on premise) Exchange kan het nodig zijn het Ip-adres 185.46.182.1 (hostname proxy.afas.online op de allowlist te zetten. Zie ook IP-adressen, URL's en ciphers.

Synchronisatie instellen in Profit:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Exchange/Outlook.
  3. Selecteer Exchange bij Profit Agenda synchr. met.
  4. Selecteer de Exchange versie.

Let op:

Per versie is het Service Pack (SP1, SP2, etc.) aangegeven. Zorg ervoor dat je altijd de juiste Service Pack selecteert.

5. Vink Auto discover service is ingeschakeld niet aan.
  6. Vul bij Exchange-server het (extern bereikbare) adres van de domeinnaam van de Exchange server in.

Krijg je de melding dat de server niet bestaat of niet gevonden kan worden?

• Als je dit adres niet eerder hebt gebruikt in combinatie met AFAS Online, moet het adres daar mogelijk nog geallowlist worden. Stuur een Techniek incident in met het verzoek de domeinnaam van het Exchange-adres te allowlisten voor AFAS Online.
    • Test de Exchange-server met de Remote connectivity analyzer van Microsoft.
    • Weet je het adres van de domeinnaam van de server niet? Vink Auto discover service is ingeschakeld aan als je de gegevens van de Exchange-server automatisch wilt ophalen op basis van de gekoppelde Exchange-gebruiker. Dit heeft niet de voorkeur, omdat voor dit proces vaak contact gelegd moet worden met veel verschillende klant-specifiek adressen, die elk op AFAS Online geallowlist moeten zijn voordat dit werkt.
  7. Je moet het veld E-mail DNS altijd invullen. Dit is het gedeelte rechts van het @-teken. Bij het e-mailadres jim@enyoi.com vul je enyoi.com in.
  8. Vul de gegevens van de gebruiker met rechten op alle agenda's in bij Exchange gebruiker.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten

E-mailadres vastleggen voor Exchange-koppeling:

Normaal gesproken gebruikt Profit voor de synchronisatie een samenstelling van de Profit-gebruikersnaam en de Exchange-server die in de omgevingsinstellingen is vastgelegd. Bijvoorbeeld gebruiker DMARTINA met de server 'Afas.nl' wordt DMARTINA@Afas.nl.

Voor de Exchange-koppeling leg je het e-mailadres apart vast per gebruiker.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Open de eigenschappen van de gebruiker.
  4. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  5. Vul het afwijkende e-mailadres in, dit moet een geldig e-mailadres zijn.

Direct naar

1. Profit Exchange-koppeling inrichten
  2. Synchronisatie Exchange op Azure AD (OAuth 2.0) inrichten
  3. Synchronisatie Exchange instellen (on premise / lokaal)