Integratierekening

Je voegt een nieuwe integratierekening toe om instellingen vast te leggen voor de journalisering via een integratiedagboek in Profit Financieel.

Let op:

In Profit Projecten overrulen Integratierekeningen alles op een lager niveau. Het volgende geldt als je integratierekeningen gebruikt:

• Integratie van artikelen

Als je gebruik maakt van integratierekeningen voor opbrengst in Profit Projecten, gebruikt Profit bij de journalisering de grootboekrekeningen van de integratiegroep, in plaats van de grootboekrekeningen van de artikelgroep.

• Integratie van werksoorten en kosten

Als je gebruik maakt van integratierekeningen in Profit Projecten, gebruikt Profit bij de journalisering de grootboekrekeningen van de integratierekening in plaats van de grootboekrekeningen van de integratiegroep.

Dit geldt dus niet in Profit Ordermanagement. Daar wordt, ondanks ingestelde integratierekeningen, gekeken naar de integratiegroep voor de journalisering.

Integratierekening toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratierekening.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de boekingsoort waarvoor je een integratierekening toevoegt.
  4. Selecteer de integratiegroep.
  5. Selecteer de grootboekrekening voor de journalisering.

Zorg ervoor dat in de eigenschappen van deze grootboekrekening, op het tabblad Voorkeuren, het veld Btw toestaan is aangevinkt.

Direct naar

1. Journalisering inrichten
  2. Integratiesoorten inrichten
  3. Integratierekeningen inrichten
  4. Verbijzonderingskoppelingen inrichten