thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Betaalwijze inrichten

Je legt de manieren van betalen vast.

Inhoud

Beschrijving

Bij het toevoegen van een order of factuur selecteer je de betaalwijze.

Profit levert de meest gangbare betaalwijzen standaard mee:

 • Op rekening: de betaalwijze voor facturen op rekening. Bij het journaliseren gebruikt Profit de integratiesoort Verkoopfactuur.
 • Contant: de betaalwijze voor facturen die contant betaald worden. Bij het journaliseren gebruikt Profit de integratiesoort Contante verkoop.
 • De overige betaalwijzen kun je zelf toevoegen. Bij andere betaalwijze dan Op rekening, gebruikt Profit bij het journaliseren altijd de integratiesoort Contante verkoop, behalve als je een tussenrekening hebt geselecteerd.

  Als je een tussenrekening geselecteerd hebt, boekt Profit de betreffende boeking naar die tussenrekening en neemt de omschrijving van de integratiesoort Contante verkoop over.

Betaalwijze toevoegen

Voeg ontbrekende betaalwijzen toe.

Betaalwijze toevoegen:

 1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Betaalwijze.
 2. Voeg de betaalwijze toe.
 3. Selecteer eventueel een tussenrekening.

  Bij de betaalwijze PIN of Creditcard kun je de bedragen vanuit de facturering bijvoorbeeld op de tussenrekening Pin/chip laten boeken in plaats van rechtstreeks op de verkooprelatie/debiteur.

  Bij de betaalwijze Contant kun je de rekening Kas selecteren, zodat de contante betalingen bij de facturering doorgeboekt worden op de rekening Kas.

Process

Crediteur Betaling

Work area

Algemeen