Nummering organisaties en personen leidend maken

Je legt vast in de instellingen of de nummering van organisaties en personen leidend moet zijn voor gekoppelde inkooprelaties, verkooprelaties, etc. Daarnaast kun je ook bepalen of Profit organisaties en personen in dezelfde reeks moeten doornummeren. Zo niet, dan gebruik je voor organisaties en personen aparte reeksen.

Nummering organisaties en personen leidend maken:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Nummering.
  3. Vink de gewenste instellingen aan. Als je bijvoorbeeld Inkooprelatie aanvinkt, zal Profit de nummering van inkooprelaties baseren op de nummering van organisaties. Je hoeft dan geen autonummering op inkooprelaties in te stellen. Als je dit veld niet aanvinkt, moet je wel een autonummering op inkooprelaties instellen.
  4. Klik op: OK

Direct naar

1. Autonummering
  2. Autonummering vastleggen
  3. Nummering organisaties en personen leidend maken

Process

Nummering