thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Gegevensverzameling voor signaal

Een signaal is gebaseerd op een gegevensverzameling. Dit onderwerp is een algemeen overzicht van de toepassing van de velden in de gegevensverzameling.

Als je een signaal toevoegt, kun je een signaal kopiëren of beginnen met een nieuw signaal met een gegevensverzameling naar keuze. Bij een gekopieerd signaal hoort een bepaalde gegevensverzameling en deze kun je niet wijzigen.

Je voegt de velden die je nodig hebt in het signaal, toe aan de gegevensverzameling. Deze velden worden als volgt gebruikt:

 • Velden voor de signaaltekst.

  In de signaaltekst stel je de melding samen uit velden en tekst.

  Bijvoorbeeld: <Medewerker> is al <Dagen> ziek.

  <Medewerker> en <Dagen> zijn velden uit Profit, de rest is je eigen tekst.

 • Velden voor het uitvoeren van een berekening.

  Als bijvoorbeeld de peildatum niet aanwezig is, kun je deze zelf berekenen. Het veld waarop de berekening gebaseerd is, moet aanwezig zijn in de gegevensverzameling.

 • Velden die je in het filter wilt gebruiken.

In een signaal kun je filteren in de gegevensverzameling zelf en in het signaalfilter. Zorg dat je de velden waarop je wilt filteren ook aan de beschikbare velden toevoegt.

 • Velden die je nodig hebt in de vergelijkingswaarde.

  Het signaal heeft een veld nodig aan de hand waarvan hij kan identificeren dat een databaseregel uniek is. Als het met één veld niet lukt, dan moet je een tweede veld aanvinken die samen met het andere veld wel een unieke combinatie vormt.

Als de gegevensverzameling geen juiste peildatum bevat, kun je die zelf toevoegen aan de gegevensverzameling.

Zie ook

Process

Signaal

Work area

Algemeen