Vrije velden exporteren en importeren

Je kunt vrije velden exporteren vanuit een omgeving en importeren in een andere omgeving.

Inhoud

Vrije velden exporteren

Als je een vrij veld exporteert, plaatst Profit de volgende gegevens in het exportbestand:

• Eigenschappen van het vrije veld, zoals Label, Kolomtekst, Tooltip, etc.
  • Beheerdersinstellingen van het vrije veld.
  • Als het vrije veld een tabelkoppeling heeft, zal de gekoppelde vrije tabel ook worden geëxporteerd.

Vrije velden exporteren:

1. Open de omgeving waarin de vrije velden staan.
  2. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  3. Open de Functiegroep.
  4. Open het bestand.
  5. Selecteer het te exporteren vrije veld.

Als je meer velden wilt exporteren, activeer je eerst de selectiekolom met Ctrl+S. Vink daarna de velden aan.

6. Klik op: Exporteren.
  7. Controleer de bestandsnaam en -locatie.
  8. Klik op: Voltooien.
Vrije velden importeren

Bij het importeren importeert Profit het vrije veld met de eigenschappen, zoals label, kolomtekst, tooltip, etc. en de beheerdersinstellingen. Als het vrije veld een tabelkoppeling heeft, zal de gekoppelde vrije tabel ook worden geëxporteerd.

Als een te importeren veld al bestaat (het veld heeft dezelfde GUID) dan wordt dit niet opnieuw geïmporteerd. Dit geldt ook voor een al bestaande vrije tabel.

Je kunt vrije velden ook importeren met AFAS Remote.

Vrije velden importeren:

1. Open de omgeving waarin je de vrije velden wilt importeren.
  2. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  3. Open de Functiegroep.
  4. Open het bestand. Dit moet het bestand zijn dat je hebt gebruikt in de bronomgeving om de vrije velden te exporteren.

Voorbeeld:

Je hebt in de bronomgeving velden geëxporteerd vanuit de functiegroep Financiële mutaties, bestand Financiële mutatie.

Bij de import in de doelomgeving moet je deze functiegroep en dit bestand selecteren. Je kunt niet importeren in een andere functiegroep of in een ander bestand.

5. Ga naar het tabblad: Velden.
  6. Klik op: Importeren.
  7. Selecteer het importbestand.
  8. Klik op: Voltooien.
Waarden van vrije velden kopiëren

Je kopieert de waarden in een vrij veld naar een ander vrij veld. Je gebruikt dit bijvoorbeeld na het importeren van vrije velden. Je kunt de waarden die zijn opgeslagen in een oud vrij veld kopiëren naar een nieuw (geïmporteerd) vrij veld.

Je kunt ook waarden van een vast veld kopiëren naar een vrij veld.

Voorbeeld:

Bij elke vertegenwoordiger is een 'Vestigingscode' bekend. Per vertegenwoordiger is hierin een code vastgelegd, zoals 001, 002, 003, etc.

Je hebt bij dit bestand een nieuw vrij veld geïmporteerd, namelijk 'Locatie'. Je kunt nu de inhoud van het oude veld 'Vestigingscode' kopiëren naar 'Locatie'. Deze kopieeractie geldt voor alle vertegenwoordigers.

Waarden van vrije velden kopiëren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  2. Open de Functiegroep.
  3. Open het bestand.
  4. Ga naar het tabblad: Velden.
  5. Klik op: Overnemen.
  6. Selecteer het veld waarvan je waarden wilt kopiëren en het veld waarin de waarden moeten worden geplaatst.

Beide velden moeten van hetzelfde type zijn.

7. Vink Bestaande veldwaardes overschrijven aan als eventuele waarden in het veld in Naar veld overschreven mogen worden.
  8. Klik op: Voltooien.