Inrichting Bestelplus in Profit (Bakkerijen)

BestelPlus is een website die in de Bakkerijen-licentie beschikbaar is, gebaseerd op de Profit module OutSite.

Voordat je kunt gaan werken met BestelPlus, moet eerst OutSite ingericht zijn. Vervolgens moeten BestelPlus- gebruikers toegevoegd worden, etc.

Werkwijze in Profit

• Webserver authenticeren BestelPlus

Authenticatie is het controleren of iemand is wie hij zegt dat hij is. Het gaat hierbij altijd om het controleren van een persoon en nooit om een bedrijf of afdeling. Authenticatie gebeurt meestal door het ingeven van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Bij zowel het authenticatieniveau persoon als rol moet de persoon worden geauthenticeerd. De controle gebeurt door het invoeren van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als gebruikersnaam kun je de gebruikerscode of het e-mailadres invullen.

• OutSite inrichten

BestelPlus is een portalsite van de module OutSite. Volg de inrichtingsstappen van OutSite.

• BestelPlus-gebruiker toevoegen

Voordat een gebruiker in kan loggen in BestelPlus moet hij eerst aangemaakt worden als portalgebruiker in Profit. BestelPlus is één van de portals die beschikbaar is in Profit. Er zijn twee manieren om een BestelPlus-gebruiker aan te maken:

1. BestelPlus gebruiker toevoegen via Verkooprelatie
    2. Bestelplus-gebruiker toevoegen als portal-gebruiker via Autorisatie Tool

Let op:

In BestelPlus kunnen alleen contactpersonen bij verkooprelaties inloggen. Als je als sitebeheerder van een bakkerij op je eigen site wilt inloggen moet je zelf ook verkooprelatie zijn.

• Assortiment

Assortiment is een activering in de Bakkerij-licentie. Het beheer van de assortimentsgegevens vindt plaats bij de bakkerij. Vanuit Profit kunnen zij deze gegevens overzetten naar de BestelPlus server. De supermarkt kan deze gegevens in BestelPlus raadplegen.