Bestelling toevoegen en definitief maken (Bakkerijen)

In BestelPlus kun je onderscheid maken tussen interverkeer en niet-interverkeerartikelen. De interverkeerartikelen moeten namelijk doorgaans een dag eerder worden besteld.

Inhoud

Bestellen

Via de onderstaande stappen kun je een BestelPlus order inlezen.

Bij het invoeren van besteladviezen wordt niet gecontroleerd op geldigheid van assortimentsregels zodat je vooraf een nieuwe assortimentsregel aan de besteladviezen kunt toevoegen. Artikelen die pas volgende week maandag actief worden in de assortimentsregels kunnen nu worden toegevoegd aan het besteladvies.

BestelPlus order inlezen:

1. Open BestelPlus.
  2. Klik op: Bestellen.

3. Selecteer de dag waarvoor je de bestelling wilt aanpassen.

Vervolgens verschijnt de bestellijst met de gegevens van de dag.

Het detailgedeelte bevat regels waarbij:

• De actieartikelen worden altijd met een groene achtergrond getoond;
    • De artikelen waarbij het bestelde aantal 0 is, worden weergegeven met een rode achtergrond.

Bij het invoeren van besteladviezen wordt niet gecontroleerd op geldigheid van assortimentsregels zodat je vooraf een nieuwe assortimentsregel aan de besteladviezen kunt toevoegen. Artikelen die pas volgende week maandag actief worden in de assortimentsregels kunnen nu worden toegevoegd aan het besteladvies.

4. Klik op: de regel die je wilt wijzigen. De velden die je kunt wijzigen, zijn wit. De velden die je niet mag wijzigen, blijven grijs.
  5. Vul een aantal in in de kolom besteld.
  6. Vul eventueel een aantal in de kolom Extra.
  7. Vul eventueel een Tekst in. De tekst die je hier invult hoort bij de geselecteerde orderdetailregel. Dus per detailregel kun je een tekstregel invullen.
  8. Je kunt eventueel een artikel toevoegen dat nog niet in de bestelling voorkomt:
    • Klik op de Nieuw-knop onderin.
    • In het Artikel-veld vul je een nummer in. Als je het nummer niet weet, klik je op de Zoek-knop in het veld. Typ daar het woord bij Item. Selecteer vervolgens het artikel.
    • Let op eventuele meldingen onderin het scherm. Als je een melding krijgt, en het veld Artikel wordt rood, selecteer dan een ander artikelnummer of verwijder de regel.
  9. Verwijder eventueel een regel via de Verwijderen-knop (zwart kruis).
  10. Klik op: Voltooien. Je krijgt nu de vraag of je de bestelling definitief wilt maken.
  11. Als je op Ja klikt, sluit je de order af en zet je de status van de order op ‘Definitief ’. Als je op ‘Nee’ klikt, verandert de status in ‘Voorlopig’.
  12. Als je een definitieve bestelling hebt opgeslagen, wordt er nu gecontroleerd of er nog actie-artikelen zijn waarvoor geen aantallen zijn ingevoerd. Als dit het geval is krijg je de vraag: Er zijn nog actieartikelen waarvan je niets hebt besteld. Weet je zeker dat je de bestelling definitief wilt opslaan? Als je nu kiest voor Ja wordt de bestelling opgeslagen; kies je voor Nee, dan keer je terug naar de bestelling en kun je alsnog aantallen invoeren bij de actieartikelen.

Inrichting vanuit Profit:

In combinatie met de optie voorlopig of definitief inlezen kun je bereiken dat de bestelde aantallen voor de interverkeerartikelen, die bijvoorbeeld vandaag voor overmorgen moeten worden besteld, niet meer gewijzigd kunnen worden.

De keuze Voorlopig of Definitief bepaalt wat er aan de BestelPlus-kant met de geselecteerde typen bestellingen gebeurt. Kies je voor Voorlopig dan kan de supermarkt de bestelling nog wijzigen. Kies je voor Definitief, dan wordt de bestelling voor de supermarkt dicht gezet, zodat hij deze alleen nog maar kan raadplegen.

Toekomstige orders invoeren

Je hebt, als je daarvoor geautoriseerd bent, de mogelijkheid om in BestelPlus toekomstige bestellingen in te vullen voor dagen die nog niet zijn voorbereid.

Toekomstige orders invoeren:

1. Open BestelPlus.
  2. Klik op: Toekomstige orders.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Vul de leverdatum in.
  5. Selecteer het te bestellen artikel en vul het aantal in.
  6. Klik op: Voltooien. Als je dit hebt ingesteld wordt de definitieve bestelling nu automatisch afgedrukt.

Direct naar

1. Bestellen (Bakkerijen)
  2. Bestellen
  3. Raadplegen bestellingen
  4. Toekomstige orders
  5. Bestelling afdrukken