Campagnekosten toevoegen

Als derde stap voeg je de vaste en variabele kosten toe aan de campagne. De vaste kosten bestaan uit een eenmalig bedrag dat je op het tabblad Kosten invult, de variabele kosten hangen af van het aantal keer dat je de actie uitvoert bij de doelgroep (aantal records in de Selectie). De variabele kosten voeg je dan ook toe als Kosten per Eenheid bij de campagneactie.

Inhoud

Vaste campagnekosten toevoegen

De vaste kosten zijn bedragen die niet zullen wijzigen en onafhankelijk zijn van de selectie (bijvoorbeeld vaste personeelskosten of huur van een stand).

Vaste campagnekosten toevoegen:

1. Ga naar: CRM / Campagnebeheer / Campagne.
  2. Open de eigenschappen van de campagne.
  3. Ga naar het tabblad: Vaste kosten.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Vul een waarde in bij Bedrag.
  7. Klik op: Voltooien.

Nieuwe Campagneactie met variabele kosten toevoegen

Variabele kosten zijn de kosten per eenheid. Hoeveel die kosten per eenheid zijn, hangt af van het soort actie. Vandaar dat de variabele kosten per campagneactie worden geregistreerd.

Campagneactie toevoegen en variabele kosten toevoegen:

1. Ga naar: CRM / Campagnebeheer / Campagne.
  2. Open de eigenschappen van de campagne.
  3. Ga naar het tabblad: Campagneacties.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de velden in.
    • Vul een duidelijke omschrijving in van wat deze actie inhoudt.
    • Bij Kosten per eenheid vul je in wat het kost om één keer de actie voor iemand in de selectie uit te voeren. Bij een mailing zou hier dus het bedrag van één brief afdrukken, portokosten en één envelop staan.
    • Het veld Selectie(s) overnemen van campagneactie vink je aan als je een al toegevoegde selectie van een andere campagneactie wilt overnemen; in dat geval wordt de complete selectie overgenomen die in die campagneactie aanwezig is. De selectie wordt niet opnieuw gegenereerd. Dus de selectie is gelijk aan die campagneactie, contacten die je nu niet hebt gekoppeld en bij de campagneactie wel worden aan deze nieuwe campagneactie toegevoegd. Je kunt dit naar eigen inzicht weer wijzigen. Dit doen we in dit voorbeeld niet.
  6. Klik op: Voltooien.

Forecast koppelen aan een campagne

1. Open de eigenschappen van de gewenste forecast.
  2. Selecteer de gewenste campagne.

Zodra je bij een forecast het veld Campagne invult is de forecast zichtbaar in de eigenschappen van de campagne op het tabblad Forecast. Ook wordt een gekoppelde forecast op het tabblad Totalen in de berekening meegenomen. Bij een Open forecast en een Gesloten en niet gescoord forecast vermenigvuldigt Profit de verwachte orderbedragen met de slagingskans. Bij een gescoorde opdracht wordt het echte orderbedrag ingevuld.

Direct naar

1. Campagnes
  2. Inrichting
  3. Campagne toevoegen
  4. Campagne-actie toevoegen
  5. Dossieritemtype instellen
  6. Doelgroep bepalen
  7. Campagne-actie genereren
  8. Campagnekosten toevoegen
  9. Werkelijke kosten (inkoopfacturen) registreren
  10. Voortgang campagne monitoren
  11. Campagneresultaten bekijken
  12. Dossieritems afhandelen