Cursustrajecten activeren en autoriseren

Je activeert de functionaliteit en je autoriseert de gewenste gebruikersgroepen.

Inhoud

Functionaliteit activeren

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces zal namelijk altijd een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de live-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

• Cursustraject

Je kunt deze activering niet meer uitzetten.

Activering inschakelen in een omgeving

Autorisatie

Richt de autorisatie van dit onderdeel in, zodat de juiste gebruikers toegang hebben tot de benodigde functies en gegevens.

Autorisatie inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4.  Ga naar het tabblad: Menu.
  5. Vink de te autoriseren menukeuzen aan:
    •  CRM / Cursusmanagement / Cursustraject
    • CRM / Cursusmanagement / Cursusplanning
  6. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  7. Ga naar: CRM / Cursus.

Crm_Cursustraject inrichten- Cursustraject autoriseren (10)

8. Autoriseer de acties en tabbladen bij:
    • Cursustraject
    • Cursusplanning
    • Cursussen per cursustraject.
  9. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker (MSS).
  10. Autoriseer het tabblad Cursusplanning.
  11. Doe dit ook bij:
    • CRM / Organisatie/persoon / CRM / Persoon
    • CRM / Organisatie/persoon / Contact
  12. In de workflows in InSite wordt het type dossieritem Cursusplanningsaanvraag (Profit) gebruikt. Als je een autorisatiefilter gebruikt op type dossieritem of dossieritems, moet je de autorisatiefilters aanpassen.
  13. Sluit de Autorisatie tool.

Autorisatie InSite:

De volgende functionaliteiten zijn beschikbaar voor InSite en OutSite:

Aan elke functionaliteit zijn pagina's gekoppeld en pagina-onderdelen (onder Cursustraject) zijn geautoriseerd. Als je profielen aanmaakt voor cursusplanningen ontstaan er nieuwe pagina's. Autoriseer de pagina's volgens één van de volgende methoden:

Methode 1: pagina's toevoegen aan functionaliteit

Methode 2 functionaliteit koppelen aan autorisatierol

Direct naar

1. Cursustraject inrichten
  2. Cursustrajecten activeren en autoriseren
  3. InSite inrichten voor cursustrajecten
  4. OutSite inrichten voor cursustrajecten

Process

Cursus

Work area

CRM