Verband toevoegen of importeren

Je kunt verbanden toevoegen tussen organisaties en personen, tussen organisaties en organisaties en tussen personen en personen. Als je een verband toevoegt, ontstaan er altijd twee verbandregels.

Je kunt een verband ook importeren of de UpdateConnector gebruiken.

Voorbeeld:

Je opent de eigenschappen van de werkgever EnYoi en je voegt het verband 'heeft als medewerker' toe met Joost van Malsen.

Hierdoor ontstaat bij Joost van Malsen automatisch het verband 'is medewerker van' met EnYoi.

Inhoud

Verband toevoegen via eigenschappen persoon/organisatie

Gebruik de onderstaande procedure voor andere verbanden dan het verband Onderdeel.

Verband toevoegen via eigenschappen persoon/organisatie:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de eigenschappen van de gewenste organisatie/persoon.
  3. Ga naar het tabblad: Verbanden.
  4. Klik op: Nieuw
  5. Selecteer het verbandtype.
  6. Klik op: Volgende
  7. Selecteer het doel en vul de aanvullende gegevens in.

8. Klik enkele malen op Volgende en dan op Voltooien om de wizard af te ronden.
Verband toevoegen via Verband-weergave

De weergave Verbanden toont een overzicht van alle verbanden tussen personen en organisaties in de database.

Verband toevoegen via Verband-weergave:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Verband.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer een organisatie of persoon van waaruit je het verband wilt toevoegen.
  4. Klik op: Volgende
  5. Selecteer het verbandtype.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Selecteer het doel. Onderin het scherm zie je hoe het verband ingevuld wordt tussen de beide organisaties.
  8. Vul eventueel een Toelichting in.
  9. Vul eventueel een Begindatum en Einddatum in.
  10. Klik op: Voltooien
Verbanden importeren

Je kunt verbanden importeren.

Verbanden importeren:

1. Maak een nieuwe weergave via CRM / Organisatie/persoon / Contactpersoon.
    • Voor contactpersonen voeg je het veld Contact toe aan de weergave.
    • Voor organsaties of personen voeg je het veld Organisatie/persoon (intern) toe aan de weergave.

Het veld bevat het nummer dat gebruikt wordt bij de import verbanden voor veld Bron en Doel.

2. Importeer verbanden met CRM / Beheer / Import CRM / Verbanden.

Direct naar

1. Verbanden
  2. Verbandtype toevoegen
  3. Verband toevoegen
  4. Verband toevoegen: Is onderdeel van
  5. Verband raadplegen