Gmail vastleggen als dossieritem (add-on)

Je kunt e-mailberichten in Gmail opslaan als dossieritems in Profit. Dit geldt voor zowel uitgaande als ontvangen e-mails. Je hebt hiervoor een add-on nodig, zoals hieronder beschreven. Het PCC is niet nodig.

Bij het vastleggen moet je een eigen type dossieritem selecteren voor het opslaan van het dossieritem in Profit. Heb je geen geschikt type dossieritem of loop je tegen een ander probleem aan? Raadpleeg dan de checklist.

Applicatiebeheer:

De applicatiebeheerder in je organisatie voert deze stappen per omgeving uit.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / App connector.
  2. Deblokkeer de volgende app connectoren:
    • AOL Refresh Tokens
    • AOL Access Tokens

Gmail Add-on installeren en koppelen aan een Profit-omgeving:

Let op:

De pop-up blocker voor https://mail.google.com moet uitgeschakeld zijn, anders kun je de omgeving niet koppelen en geen e-mail vastleggen in Profit. Zie verder deze stappen van Google Support.

1. Ga naar Google Market Place via deze URL, je komt dan direct op de juiste pagina.

https://gsuite.google.com/marketplace/app/afas_gmail_addon/962084173880

2. Installeer de AFAS Gmail add-on, je hebt hiervoor je Gmail-account en wachtwoord nodig.
  3. Start Gmail in je browser.
  4. Klik op het AFAS-logo in het rechterpaneel.

5. Vul de InSite-URL van de omgeving in.

6. Klik op Koppelen.
  7. Log in met je AFAS-gebruikernaam.
  8. Klik op Toestaan om e-mailberichten onder jouw naam in te kunnen sturen als dossieritems.

E-mail vastleggen in Profit:

1. Open Gmail.
  2. Open het ontvangen of verzonden e-mailbericht.
  3. Klik op het AFAS-logo in het rechterpaneel.
  4. Bepaal welke bijlagen je wilt meesturen.

Let op:

De maximale omvang van alle bijlagen samen is 3 MB.

5. Als je meerdere omgevingen hebt gekoppeld, selecteer je de juiste omgeving.

6. Klik op Vastleggen.

Extra opties:

Klik op de drie puntjes voor een menu met extra opties:

Onder Settings heb je de volgende mogelijkheden:

• Instellingen verwijderen. Hiermee verwijder je ALLE gekoppelde omgevingen.
  • Nieuwe InSite koppelen. Hiermee kun je extra InSites koppelen aan Gmail.
  • Onderhoud InSite-instellingen. Je kunt een gekoppelde InSite een andere (handige) naam geven en een specifieke InSite ontkoppelen.
  • Een andere taal kiezen.

Koppeling met omgeving verwijderen:

Je kunt een koppeling verwijderen via de instellingen van de add-in (zie hierboven) of via InSite.

Gebruik de onderstaande stappen om de koppeling via InSite te verwijderen.

1. Klik je op je gebruikersnaam en dan op Voorkeuren.

Ins_Gebruikerstaal vastleggen - Mijn voorkeuren

2. Je ziet een overzicht van je koppelingen, verwijder de koppeling die je niet meer wilt gebruiken.

De beheerder kan dit paginaonderdeel op een andere pagina zetten. Het paginaonderdeel heet Toestemmingen gegeven voor externe applicaties.

Direct naar

1. Dossieritem insturen via het PCC
  2. Profit Communication Center installeren en koppelen aan je omgeving
  3. Dossier inrichten voor InSite
  4. Ondersteuning Microsoft Office
  5. Office-document vastleggen als dossieritem
  6. Bijlage bewerken via InSite of Profit
  7. E-mail in Office 365 vastleggen als dossieritem
  8. Gmail opslaan als dossieritem
  9. Waarom is een type dossieritem niet beschikbaar voor het PCC