Adressen importeren

Je kunt (aflever)adressen importeren. Een adres is een Soort contact.

Let op:

Bij een mutatie-import op het adres van een persoon geldt het volgende. Dit geldt voor alle typen personen (inkooprelatie, verkooprelatie, etc.).

Bij een adresmutatie met een begindatum, gaan we er van uit dat het een verhuizing betreft. Er ontstaat een nieuwe regel met de begindatum.

Bij een adresmutatie zonder een begindatum, dan wordt het meest recente adres aangepast.

Adressen importeren:

1. Ga naar: CRM / Beheer / Import CRM / Organisatie nieuw/mutatie.
  2. Vink Contacten toevoegen aan bij de importopties.

Je moet het adres importeren in het veld Soort contact:

3. Selecteer bij Soort contact de Actie Vaste waarde, de waarde is leeg. Het soort contact is Afleveradres.
  4. Vul de overige velden in.
  5. Klik op: Voltooien.

Het kan zijn dat nu de volgende melding verschijnt: Een onvolledig adres mag niet geïmporteerd worden.

Dit komt door de adresinstellingen van het land.

Adresinstellingen land controleren:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Landinstellingen / Land.
  2. Open de eigenschappen van het land waarvoor je de melding krijgt.
  3. Ga naar het tabblad: Adressen.
  4. Controleer de instelling bij Compleet adres.

Direct naar

1. Adressen
  2. Verhuizing organisatie/persoon vastleggen
  3. Adres centraal corrigeren via organisatie/persoon
  4. Centrale adressentabel controleren en corrigeren
  5. Kix code