Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel vastleggen voor analyses (PCC)

Als je meldingen bij het werken met analyses wilt voorkomen, kun je een van deze methoden gebruiken.

Inhoud

Methode 1: Beveiligingsinstellingen vastleggen voor analyses

Let op:

Het wijzigen van beveiligingsinstellingen kan gevolgen hebben voor de beveiliging van je systeem. Neem bij twijfel over de juiste instellingen altijd contact op met je systeembeheer of applicatiebeheerder. Houd je aan de regels die in je organisatie gelden ten aanzien van de beveiliging van systemen en gegevens.

1. Start Microsoft Excel.
  2. Klik op: Bestand in de menubalk.
  3. Klik op: Opties in het menu.
  4. Ga naar het tabblad: Vertrouwenscentrum.
  5. Klik op: Instellingen voor het Vertrouwenscentrum.

6. Leg de instellingen vast. De bovenste twee instellingen in de afbeelding mogen niet aangevinkt zijn.

Let op:

Als je Office 365 gebruikt, mag ook de onderste instelling niet aangevinkt zijn.

7. Ga naar het tabblad: 'Instellingen voor macro's'.
  8. Vink 'Alle macro's inschakelen' (wordt niet aanbevolen omdat mogelijke schadelijke programmacode kan worden uitgevoerd)' aan.
  9. Sluit de instellingen.

Methode 2: Vertrouwde sites instellen

Deze methode geldt niet voor Accountancty Lite of Small Business.

Voor analyses die je vanuit je browser opent/downloadt/start kun je ook als volgt in te stellen dat de bestanden vertrouwd worden door Microsoft Windows/Excel. Dit zorgt er voor dat de analyses (en daarbij horende invoegtoepassingen en eventuele macro's) goed uitgevoerd kunnen worden.

Voeg de volgende URL's toe als trusted site in je browser (bijvoorbeeld Google Chrome). De werkwijze is afhankelijk van de browser die je gebruikt.

• *.afasonline.com.
  • *.afasinsite.nl.

De systeembeheerder kan dit eventueel voor alle gebruikers instellen met een group policy.

Direct naar

1. Analyse
  2. Analyses inrichten
  3. Autorisatie
  4. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  5. Profit Communication Center installeren en inrichten
  6. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime (Excel 2010) installeren
  7. Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel vastleggen voor analyses
  8. Analyse raadplegen
  9. Analyse raadplegen vanuit weergave
  10. Analyse raadplegen via Profit Communication Center in InSite
  11. Analyse raadplegen via Apple Mac

Process

Analyse

Work area

Output