Eigenschappenvenster

Een eigenschappenvenster toont de eigenschappen van een bepaald gegeven, zoals een debiteur of een medewerker.

Een eigenschappenvenster is altijd ingedeeld in tabbladen met gegevens. Je kunt de volgorde van de tabbladen wijzigen en sneltoetsen aan tabbladen toekennen. Ook kun je tabbladen verbergen en voorkeurwaarden bij velden instellen, zodat bij nieuwe gegevens een bepaalde voorkeur wordt voorgesteld.

Inhoud

Eigenschappenvenster openen

Je opent een eigenschappenvenster op de volgende manier.

1. Ga naar: de functie.
  2. Zoek de regel, bijvoorbeeld met het snelfilter.
  3. Open de eigenschappen met één van deze handelingen:
    • Selecteer de regel en druk op Enter.
    • Dubbelklik op de regel.

Andere tabbladen, zoals het onderstaande voorbeeld, bevatten meerdere regels. Het tabblad Contract bijvoorbeeld, toont de contracthistorie van de medewerker.

4. Sluit het venster Contractgegevens, zodat je terugkeert naar de eigenschappen van de medewerker.

Tabbladen eigenschappenvenster gebruiken

Als een eigenschappenscherm veel tabbladen heeft, kan Profit deze niet allemaal tegelijk tonen. Sommige tabbladen zijn dan 'buiten beeld'.

Tabblad zoeken:

• Gebruik de scrollbalk om alle tabbladen te zien:

• Typ de eerste letter van de naam van het tabblad (dit werkt alleen als een tabblad aangeklikt is). Je wilt bijvoorbeeld het tabblad Contact/Overige en vervolgens Salaris selecteren:
    1. Druk op: F6. om naar de tabbladen te gaan.
    2. Typ de letter C om naar het tabblad Contact/Overige te gaan.
    3. Typ de letter S om naar het tabblad Salaris te gaan.

c

Acties:

Onder de tabbladen staan de beschikbare acties. Je kunt de volgorde of namen van acties niet wijzigen.

Actie starten

• Klik op de actie.
  • Druk op F8, selecteer de actie en druk op Enter.

Volgorde van tabbladen wijzigen

Als je een eigenschappenvenster opent, zie je alle tabbladen. Je kunt de volgorde van tabbladen wijzigen, bijvoorbeeld omdat je de belangrijkste tabbladen bovenaan wilt plaatsen.

Volgorde van tabbladen wijzigen:

1. Zoek het gewenste tabblad op.
  2. Sleep dit naar de gewenste plaats (houd de linkermuisknop ingedrukt).

Profit verplaatst het tabblad naar de nieuwe locatie en zal deze ook op de nieuwe locatie vasthouden als je de functie de volgende keer opent.

Tabbladen bewerken in eigenschappenvenster

Elk tabblad heeft een menu met een aantal opties. Je ziet deze items door te klikken op de driehoek rechtsboven  in het tabblad.

Verbergen:

Voor een beter overzicht kun je tabbladen verbergen met de optie Verbergen.

Je kunt een verborgen tabblad zichtbaar maken met de optie Toevoegen.

Kleur:

Je kunt de achtergrondkleur van het menu-item en de titelbalk boven het tabblad aanpassen. Het kan handig zijn om een bepaalde groep bij elkaar horende tabbladen dezelfde kleur te geven.

1. Open de eigenschappen.
  2. Open het menu van een tabblad.
  3. Selecteer Kleur.

Je ziet nu een lijst met kleuren.

4. Selecteer een kleur.

Naam van een tabblad aanpassen:

1. Open de eigenschappen.
  2. Klik op: een tabblad.
  3. Druk op: F2.

Wijzig de naam van het tabblad.

4. Druk op: Enter. De naam van het tabblad is aangepast.

Je kunt de oorspronkelijke naam terugzetten met de optie Oorspronkelijke naam.

Wijzigingen in tabbladen herstellen

Je kunt de wijzigingen ongedaan maken en teruggaan naar de standaardinstellingen van Profit.

De opties spreken voor zich en worden niet toegelicht.

Knoppen en sneltoetsen in een eigenschappenvenster

Gebruik de sneltoetsen om sneller te werken.

Knop

Sneltoets

Omschrijving

Alt+Pijl Rechts

Alt+Pijl Links

Open de eigenschappen van het volgende/vorige gegeven uit de weergave, zonder het eigenschappenvenster af te sluiten.

Als je de eigenschappen gewijzigd hebt, moet je eerst de wijziging opslaan. Daarna kun je weer navigeren met de pijlptjestoetsen.

OK

F7

Afsluiten en wijzigingen opslaan.

Annuleren

Esc

Afsluiten zonder wijzigingen op te slaan.

Acties (F8)

F8

Ga naar het menu 'Acties'. Selecteer een actie met de pijltoetsen en druk op Enter.

F6

Ga naar de tabbladen en blader met de pijltoetsen. Nadat je het juiste tabblad geselecteerd hebt, druk je op Tab om naar het tabblad te gaan.

Direct naar

1. Gegevens raadplegen
  2. Weergaven toevoegen en indelen
  3. Weergave raadplegen
  4. Indeling weergave aanpassen
  5. Sorteren
  6. Eigenschappenscherm
  7. Direct mailen, bellen en een webadres zoeken
  8. Bestand openen vanuit Mijn bestanden

Process

Gegevens