Document, Rapport of analyse verwijderen of blokkeren

Als een analyse, document of rapport niet meer mag worden gebruikt, kun je dit blokkeren of verwijderen.

Het verdient vaak de voorkeur om een analyse, document of rapport te blokkeren. Hierdoor kan de analyse, het rapport of het document niet meer geraadpleegd worden. Je kunt geblokkeerde regels echter altijd weer deblokkeren. Je kunt het verwijderen van een analyse, document of rapport niet meer herstellen.

Inhoud

Verwijderen

Je kunt alleen analyses, documenten en analyses verwijderen die je zelf hebt toegevoegd. Documenten die standaard met Profit worden meegeleverd, kun je niet verwijderen.

Verwijderen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document
  2. Selecteer het rapport, de analyse of het document.
  3. Klik op: Acties / Verwijderen.

Meerdere rapporten, analyses of documenten in één keer verwijderen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document
  2. Als je links geen kolom met selectievelden ziet, dan klik je op Regels selectie tonen (Ctrl+S).

3. Voor de regels verschijnt een kolom met selectievelden.Vink de te verwijderen regels aan.
  4. Klik op de actie: Collectief verwijderen.

Blokkeren

Je analyses, documenten en analyses blokkeren als deze niet meer mogen worden gebruikt. Als je ze later weer in gebruik wilt nemen, moet je ze deblokkeren.

Blokkeren:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document
  2. Selecteer het rapport, de analyse of het document.
  3. Klik op de actie: Definitie.
  4. Vink Geblokkeerd aan.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Deblokkeren:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, kun je geblokkeerde gegevens tonen of verbergen.

2. Om geblokkeerde regels te verbergen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels verbergen (Ctrl+Shift+B)

3. Om geblokkeerde regels te tonen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels tonen (Ctrl+Shift+B)

De weergave toont ook geblokkeerde gegevens. Deze gegevens hebben een grijze achtergrond.

4. Selecteer het rapport, de analyse of het document.
  5. Klik op de actie: Definitie.
  6. Vink Geblokkeerd uit.

Direct naar

1. Definitie
  2. Raadplegen definitie
  3. Definitie exporteren en importeren
  4. Definitie verwijderen of blokkeren