Draaitabellen en -grafieken

Draaitabellen vormen het belangrijkste onderdeel van analyses in Profit. Met draaitabellen kun je gegevens (regels) op een werkblad ordenen, samenvatten en totaliseren. Je bepaalt de indeling van de draaitabel zelf.

Inhoud

Draaitabel toevoegen

Je voegt vanuit een werkblad met regels een draaitabel toe op een nieuw werkblad.

Vervolgens deel je de draaitabel in door velden te plaatsen in de rijen, kolommen en in het rekengebied van de draaitabel. Dit is standaardfunctionaliteit in Microsoft Excel. Voor meer informatie, zie de Online Help (F1) bij Microsoft Excel.

Draaitabel toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse.
  2. Open de analyse:.
  3. Open het werkblad op basis waarvan je een draaitabel wilt maken.

In de cursus is dit het werkblad Verkoopfactuurregels. Hierop staan enkele duizenden factuurregels, maar via een draaitabel kun je deze snel analyseren.

4. Klik op de eerste cel van het gegevensbereik:

5. Ga naar het tabblad: Invoegen.
  6. Klik op: Invoegen / Draaitabel.

Profit selecteert alle regels en je ziet een venster met het geselecteerde bereik. Pas het bereik niet aan.

7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Er ontstaat een nieuw tabblad voor het maken van de draaitabel.

Draaitabel indelen:

1. Sleep de velden uit Profit in het juiste gebied.

Draaigrafiek toevoegen

Je kunt direct een draaigrafiek maken op basis van een gegevenstabblad.

Draaigrafiek toevoegen:

1. Open de analyse:.
  2. Open het werkblad op basis waarvan je een draaigrafiek wilt maken.
  3. Klik op de eerste cel van het gegevensbereik:

4. Klik op: INVOEGEN / Draaigrafiek.

5. Maak de grafiek eventueel groter door een hoekpunt te verslepen.

Je beschikt over een ingedeelde draaigrafiek. Je kunt deze vergroten door een hoekpunt te verslepen.