Totalizer

Met de Totalizer groepeer je de regels in een weergave en voer je berekeningen uit, zoals het bepalen van gemiddelden en totalen. De Totalizer werkt alleen met de gegevens die in de weergave staan en laat geen gegevens uit verborgen kolommen zien.

Inhoud

Gegevens groeperen

Je groepeert de regels op basis van een bepaalde kolom, bijvoorbeeld medewerker of grootboekrekeningnummer. Groeperen op meerdere kolommen is ook mogelijk. Profit toont het totale aantal regels van de velden waarop gegroepeerd is.

Gegevens groeperen:

In dit voorbeeld groepeer je mutaties per omzetrekening.

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Financiële mutaties.
  2. Gebruik de weergave 2. Alle financiële mutaties.
  3. Je hebt deze weergave net aangepast. Druk op Ctrl+R om alle gebruikersinstellingen in een keer weg te halen. Je krijgt dan de weergave zoals deze is uitgeleverd.
  4. Filter op omzetrekening, dit zijn rekeningen waarvan het nummer begint met de cijfers 80 en rekening 8100.

Data_Totalizer (10) - Filter

Let op:

De Totalizer werkt alleen met de regels die in de weergave getoond worden. Een lager aantal regels heeft een positief effect op de performance van de Totalizer.

5. Start de Totalizer via de werkbalk (Ctrl+Y).

Je ziet de regels die in de weergave staan in de Totalizer (let op de sortering van de diverse kolommen).

6. Sleep de kolom waarop je wilt groeperen naar het vak onder de titelbalk.

Je groepeert hiermee op rekeningnummer.

Let op:

Groeperen op naam levert geen goed resultaat op als dezelfde naam meerdere keren voorkomt. Groepeer bij voorkeur op een code of nummer.

7.  Profit toont per grootboekrekening het aantal mutaties:

8. Verdicht de regels op grootboekrekening, door op Dat_Totalizer ERP (10) - verdichten knop te klikken.

Dat_Totalizer ERP (10) - verdichten knop

Totalen en gemiddelden berekenen

Je kunt totalen en gemiddelden berekenen van kolommen waarin bedragen of aantallen getoond worden. Profit berekent de totalen en gemiddelden op basis van de regels die in de Totalizer getoond worden.

Totalen en gemiddelden berekenen:

De onderstaande procedure is een vervolg van de procedure 'Gegevens groeperen'. In dit voorbeeld bepaal je het totaalbedrag of gemiddelde per omzetrekening.

1. Je hebt de Totalizer geopend en gegroepeerd op omzetrekening.
  2. Klik op een kolom met een bedrag of aantal en klik op de knop:
    • : Totaal berekenen
    • : Gemiddelde berekenen

Gegevens opmaken

Je kunt de volgende mogelijkheden gebruiken om gegevens in de Totalizer op te maken.

Knop

Doel

Werking

Tekst vet weergeven

Klik in de kolom (niet op de titel).

Klik op:.

Lettertype wijzigen

Klik in de kolom (niet op de titel).

Klik op:.

Selecteer de gewenste kleur.

Kolom totaliseren

(Alleen voor kolommen met bedragen, hoeveelheden, aantallen, etc.)

Klik in de kolom (niet op de titel).

Klik op: .

Gemiddelde berekenen

(Alleen voor kolommen met bedragen, hoeveelheden, aantallen, etc.)

Klik in de kolom (niet op de titel).

Klik op: .

Groepsscheiding weergeven

Als je gesorteerd hebt, kun je met deze knop lijnen tussen de groepen zichtbaar maken. Als je nogmaals op de knop klikt, verdwijnen de lijnen weer.

Regelhoogte bepalen

Regelhoogte vergroten. Klik nogmaals om terug te keren naar de originele hoogte.

Alle kolommen uitlijnen

Groep dicht- of openklappen

Klap groep dicht met het '-'-teken of openklappen door op het '+-' teken te klikken. Ook kun je alle groepen in één keer inklappen of uitklappen via de  '-'-knop  naast de kolomtitel waarop gegroepeerd is.

Kolom sorteren

Dubbelklik op een kolomkop om de kolom te sorteren. Dubbelklik nogmaals om de sortering om te draaien.

Alle veranderingen terugdraaien

Weergave afdrukken

Direct naar

1. Rapporten, analyses en documenten
  2. Weergave exporteren naar Excel

Process

Weergave Totalizer

Work area

Algemeen Output