Totalizer

Met de Totalizer groepeer je de regels in een weergave en voer je berekeningen uit, zoals het bepalen van gemiddelden en totalen. De Totalizer werkt alleen met de gegevens die in de weergave staan en laat geen gegevens uit verborgen kolommen zien.

Inhoud

Gegevens groeperen

Je groepeert de regels op basis van een bepaalde kolom, bijvoorbeeld medewerker of grootboekrekeningnummer. Groeperen op meerdere kolommen is ook mogelijk. Profit toont het totale aantal regels van de velden waarop gegroepeerd is.

Gegevens groeperen:

In dit voorbeeld groepeer je mutaties per omzetrekening.

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Financiƫle mutaties.
  2. Gebruik de weergave 2. Alle financiƫle mutaties.
  3. Je hebt deze weergave net aangepast. Druk op Ctrl+R om alle gebruikersinstellingen in een keer weg te halen. Je krijgt dan de weergave zoals deze is uitgeleverd.
  4. Filter op omzetrekening, dit zijn rekeningen waarvan het nummer begint met de cijfers 80.

Let op:

De Totalizer werkt alleen met de regels die in de weergave getoond worden. Een lager aantal regels heeft een positief effect op de performance van de Totalizer.

5. Klik op de actie: Totalizer (Ctrl+Y).

Je ziet de regels die in de weergave staan in de Totalizer (let op de sortering van de diverse kolommen).

6. Sleep de kolom waarop je wilt groeperen naar het vak onder de titelbalk.

Je groepeert hiermee op rekeningnummer. Hierdoor zie je per rekeningnummer het totale aantal regels en het totale bedrag. Je kunt een "rubriek" met een rekeingnummer makkelijk openklappen om de onderliggende regels te zien. Onderaan zie je de totalen van alle regels in de Totalizer.

Let op:

Groeperen op naam levert geen goed resultaat op als dezelfde naam meerdere keren voorkomt. Groepeer bij voorkeur op een code of nummer.

7. Klik op een kolomkop om op de betreffende kolom te sorteren en klik nog een keer om de sortering om te draaien.

Let op:

Heb je op een kolom gesorteerd en wil je nog een kolom sorteren? Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik (of dubbelklik) op de betreffende kolomkop.

8. Als je opnieuw wilt beginnen met groeperen op bepaalde velden, kun je de groepering opheffen met Opheffen groepering. Hierdoor worden de velden die je in het bovenste deel hebt gesleept, weer weggehaald.

Totalen en gemiddelden berekenen

Je kunt totalen en gemiddelden berekenen van kolommen waarin bedragen of aantallen getoond worden. Profit berekent de totalen en gemiddelden op basis van de regels die in de Totalizer getoond worden.

Totalen en gemiddelden berekenen:

1. Je hebt de Totalizer geopend en gegroepeerd op omzetrekening.
  2. Klik op de totalen/gemiddelden onderaan om te wisselen tussen totalen en gemiddelden.

Exporteren naar Excel

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Je kunt de Totalizer exporteren naar Excel, als je nog meer rekenwerk wilt uitvoeren. Of natuurlijk gewoon als je even een printje nodig hebt...

1. Je hebt de Totalizer geopend met de juiste gegevens en je hebt eventueel een groepering toegepast. Deze wordt ook overgenomen in Excel.
  2. Klik op het tandwiel en dan op Exporteren naar Excel.

3. Sla het bestand op.

Direct naar

1. Rapporten en analyses
  2. Rapport raadplegen
  3. Analyse raadplegen
  4. Totalizer raadplegen
  5. Weergave exporteren naar Excel